Βρέθηκαν έξι σοροί στο Antonov, καμία επικίνδυνη ουσία στην ατμόσφαιρα!

Newsroom
Βρέθηκαν έξι σοροί στο Antonov, καμία επικίνδυνη ουσία στην ατμόσφαιρα!
Υπάρχουν καπνοί και έντονη θερμότητα, αλλά και μια άσπρη ουσία άγνωστης προέλευσης, ωστόσο τα όργανα μέτρησης δεν κατέδειξαν κάτι ανησυχητικό.

Τις σορούς έξι άτυχων επιβαινόντων στο αεροσκάφος Antonov, που συνετρίβη στην Καβάλα το βράδυ του Σαββάτου (16/07, εντόπισαν οι αρχές και αναζητούνται άλλες δύο, καθώς το πλήρωμα απαρτιζόταν από 8 άτομα. Η μία από τις έξι σορούς ήταν απανθρακωμένη και οι άλλες διαμελισμένες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ουκρανικής αεροπορικής εταιρείας «Meridian Cargo» και τα οκτώ μέλη του πληρώματος είναι ουκρανικής καταγωγής.

«Φυσικά δεν επιβίωσαν της συντριβής» δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος τηλεφωνικά στο Reuters, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει περισσότερες λεπτομέρειες για την αεροπορική τραγωδία.

Από κει και πέρα, σύμφωνα με τον υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, Μάριο Αποστολίδη, επικεφαλής της επιχειρησιακής ομάδας, «άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας με ειδικό εξοπλισμό και όργανα μέτρησης προσέγγισαν το σημείο της πρόσκρουσης του αεροσκάφους και είδαν από κοντά την άτρακτο και άλλα μέρη του διασκορπισμένα μέσα στα χωράφια».

Ο κ. Αποστολίδης υπογράμμισε ότι από την επιτόπια έρευνα «διαπιστώθηκε αστάθεια στο πεδίο, καθώς υπάρχουν καπνοί και έντονη θερμότητα, αλλά και μια άσπρη ουσία άγνωστης προέλευσης, ωστόσο τα όργανα μέτρησης δεν κατέδειξαν κάτι ανησυχητικό.

Υπογράμμισε ακόμη ότι από τις πρώτες εικόνες, φαίνεται ότι πολλά μέρη του αεροσκάφους είναι διάσπαρτα σε διαφορετικά σημεία σε αγροτικές εκτάσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Αντιφιλίππων Στέλιος Μακρίδης, μιλώντας στο newsit.gr ανέφερε: «Η ειδική ομάδα που ήρθε έκανε όλες τις μετρήσεις και δεν βρέθηκε ευτυχώς κάτι ραδιενεργό ή επικίνδυνο. Είναι όλα στα όρια τους. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Αυτή τη στιγμή, επειδή υπάρχουν πολλά διασκορπισμένα βλήματα στο σημείο, επιχειρούν να ανοίξουν διάδρομο ώστε να μπορούν οι διασώστες να προσεγγίσουν τις σωρούς των άτυχων μελών του πληρώματος»!