Επιβεβαιώνεται η παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ: Θα κληθεί για ενημέρωση (vids)

Newsroom
Επιβεβαιώνεται η παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ: Θα κληθεί για ενημέρωση (vids)
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη αν και δεν είχε λάβει γνώση ο πρωθυπουργός.

Να ενημερωθεί πλήρως ο Νίκος Ανδρουλάκης από το νέο Διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη (σ.σ. αντικαταστάτης του Παναγιώτη Κοντολέοντος), έδωσε εντολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για το θέμα των παρακολουθήσεων του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από την ΕΥΠ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει κληθεί ώστε να ενημερωθεί αναλυτικά για το πως προέκυψε η εισαγγελική άδεια που επέτρεψε την νόμιμη παρακολούθησή του για τρεις μήνες, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, επιβεβαιώνοντας έτσι την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπήρξε νόμιμη εισαγγελική απόφαση για παρακολούθηση των επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη, επί τρεις μήνες, με την επισύνδεση, η οποία δεν έγινε με το λογισμικό Predator. Η παρακολούθηση διεκόπη δύο μέρες μετά την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Προσθέτουν δε, πως η παρακολούθηση ήταν νόμιμη αν και δεν είχε λάβει γνώση ο πρωθυπουργός. Φέρεται να ήταν νόμιμη καθώς είχε εκδοθεί εισαγγελική απόφαση για παρακολούθηση των επικοινωνιών του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδηγήθηκε στην απόφαση να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, ο οποίος για άγνωστους λόγους αποφάσισε να μην ενημερώσει τον πρωθυπουργό επί του θέματος.