Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Η γέννηση του Παύλου Γιαννακόπουλου

Newsroom
Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Η γέννηση του Παύλου Γιαννακόπουλου
Σαν σήμερα, το 1929 γεννήθηκε ο Έλληνας ιδρυτής της ΒΙΑΝΕΞ και μεγαλομέτοχος και μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παύλος Γιαννακόπουλος.

Στις 20 Αυγούστου το 1929 γεννήθηκε ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες επιχειρηματίες, ιδρυτής μαζί με τα αδέλφια του Θανάση και Κωνσταντίνο, της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ και ένας από τους κορυφαίους αθλητικούς παράγοντες της χώρας στον Παναθηναϊκό.

Σε σημαντικά γεγονότα της 20ης Αυγούστου είχαμε:

1795: Γεννήθηκε ο Νικόλαος Κασομούλης, αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και λόγιος από την Κοζάνη.

1897: Ο Άγγλος γιατρός Ρόναλντ Ρος ανακαλύπτει ότι η ελονοσία προέρχεται από τα κουνούπια. Θα τιμηθεί με βραβείο Νόμπελ το 1902 και θα γίνει «σερ». Η 20η Αυγούστου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών.

 

1929: Γεννήθηκε ο Παύλος Γιαννακόπουλος, Έλληνας επιχειρηματίας (ΒΙΑΝΕΞ) και αθλητικός παράγοντας (Παναθηναϊκός).

1954: Κατατίθεται στη γραμματεία του ΟΗΕ η πρώτη ελληνική προσφυγή για το Κυπριακό, με αίτημα την εφαρμογή των αρχών της ισότητας και της αυτοδιάθεσης των λαών. Παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα, με πάνω από 100 πολίτες τραυματίες, αλλά και 24 αστυνομικούς.

1965: Ορκίζεται δεκαπενταμελής κυβέρνηση υπό τον Ηλία Τσιριμώκο, στον οποίο ο βασιλιάς Κωνσταντίνος έχει αναθέσει εν λευκώ εντολή.

1968: 650.000 στρατιώτες του Συμφώνου της Βαρσοβίας εισβάλλουν στην Τσεχοσλοβακία και
τερματίζουν την «Άνοιξη της Πράγας».

1982: Δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Νόμος 1972, που καταργεί την ποινική
δίωξη της μοιχείας.

1988: Μετά από παρέμβαση του ΟΗΕ, το Ιράκ και το Ιράν συμφωνούν στην κατάπαυση του πυρός, μετά από 8 χρόνια πολέμου.

1991: Στην Ινδία, οι δύο κύριοι ύποπτοι της δολοφονίας του Ρατζίβ Γκάντι βρίσκονται νεκροί από την αστυνομία στο κρησφύγετό τους.

1993: Υπογράφεται η συμφωνία του Όσλο μεταξύ της PLO και του Ισραήλ. Αρχιτέκτονες της συμφωνίας, οι ηγέτες των δύο μερών Γιτζάκ Ράμπιν και Γιάσερ Αραφάτ, υπό την αιγίδα του αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον. Αποφασίζεται η αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας και αναγνωρίζεται το δικαίωμα των Παλαιστινίων να ελέγχουν τα του οίκου τους με τη δημιουργία της Παλαιστινιακής Αρχής.