Πήγε στην κηδεία του αδελφού του που πέθανε από δάγκωμα φιδιού και λίγες μέρες αργότερα «έφυγε» με τον ίδιο τρόπο

Newsroom
Πήγε στην κηδεία του αδελφού του που πέθανε από δάγκωμα φιδιού και λίγες μέρες αργότερα «έφυγε» με τον ίδιο τρόπο
Τραγική κατάληξη με τον ίδιο τρόπο είχαν δύο αδέλφια στην Ινδία που πέθαναν με λίγες μέρες διαφορά από δάγκωμα φιδιού.

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε δύο αδέλφια στην Ινδία. Λίγες μέρες μετά τον θάνατο του ενός από δάγκωμα φιδιού, πέθανε κι άλλος με τον ίδιο τρόπο, έχοντας ταξιδέψει για να παραστεί στην κηδεία του αδελφού του.

Ο 38χρονος Άρβιντ Μίσρα πέθανε στις 2 Αυγούστου μετά από ένα θανατηφόρο δάγκωμα φιδιού. Η κηδεία του έγινε μια μέρα αργότερα στο χωριό Bhawanipur, με την οικογένειά του να ταξιδεύει εκεί προκειμένου να παραστεί στην τελετή.

Μερικές μέρες αργότερα στις 11 Αυγούστου, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο Μίσρα, ο 22χρονος αδελφός του εκλιπόντος πέθανε μετά από θανατηφόρα επίθεση φιδιού την ώρα που κοιμόταν στο σπίτι του.

Ένας συγγενής που ζούσε μαζί με τον Μίσρα έγινε κι αυτός στόχος του ερπετού. Είχε ταξιδέψει κι αυτός μαζί με τον Μίσρα για να παραστούν στην κηδεία του Άρβιντ. Τώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

 

Φίδι

Δεν είναι σαφές τι είδους φίδια εμπλέκονται στους θανάτους των δύο αδελφών, αλλά στην Ινδία υπάρχει η κοινή οχιά, η οχιά του Ράσελ και η τοπική κόμπρα. Ενώ τα κοινά φίδια συνήθως δαγκώνουν τους ανθρώπους μόνο για αυτοάμυνα, η ινδική κόμπρα είναι υπεύθυνη για μεγάλο αριθμό δηλητηριωδών δαγκωμάτων σε όλη την Ινδία κάθε χρόνο. Ομοίως, οι οχιές του Ράσελ είναι ικανές να χτυπήσουν θύματα από απόσταση και ευθύνονται για πολλούς θανάτους στην Ινδία κάθε χρόνο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει ότι στην Ινδία κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου 5 εκατομμύρια δαγκώματα φιδιών, με αποτέλεσμα έως και 2,7 εκατομμύρια δηλητηριάσεις. Δημοσιευμένες αναφορές αναφέρουν ότι από 81.000 έως και 138.000 θανάτους συμβαίνουν κάθε χρόνο από τα «χτυπήματα» των φιδιών, ενώ η δηλητηρίαση προκαλεί επίσης έως και 400.000 ακρωτηριασμούς και άλλες μόνιμες αναπηρίες.