Μια influencer δίνει έξι λόγους για τους οποίους οι Ιταλοί δεν παχαίνουν, ενώ τρώνε πολλά ζυμαρικά (vid)
Είναι γνωστό σε όλους πως το «επίσημο» φαγητό των Ιταλών είναι τα ζυμαρικά. Ωστόσο πολλοί απορούν, γιατί ενώ οι Ιταλοί και οι Ιταλίδες τρώνε πολλές και λαχταριστές μακαρονάδες, δεν παίρνουν εύκολα βάρος.
Μια blogger-influencer έδωσε μέσω του λογαριασμού της στο Instagram, έξι λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό.
Αναλυτικά αναφέρει:
«Ο μέσος Ιταλός τρώει ζυμαρικά περίπου 3-4 φορές την εβδομάδα. Πώς μπορούν οι Ιταλοί να τρώνε τόσα ζυμαρικά και να μην παχαίνουν; Εδώ είναι μερικοί λόγοι:
1. Μέγεθος μερίδας.
Στα ιταλικά εστιατόρια είναι περίπου το μισό ή το ένα τρίτο από αυτό που σερβίρεται στις ΗΠΑ. Δεδομένου ότι τα ζυμαρικά είναι ένα primo (πρώτο πιάτο) συνήθως δεν υπάρχουν δεύτερα αφού το κρέας/ψάρι/λαχανικά/σαλάτα είναι μετά.
2.Τα ζυμαρικά που μαγειρεύονται Al Dente έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη.
Όσο περισσότερο μαγειρεύετε τα ζυμαρικά, τόσο λιγότερο πυκνά γίνονται και τόσο μεγαλύτερη είναι η αύξηση του γλυκαιμικού φορτίου μετά την κατανάλωσή τους. Άλλος ένας λόγος για να μαγειρεύετε al dente!!
3.Τρώτε μεσογειακή διατροφή με ζυμαρικά.
Σερβίρουμε ζυμαρικά με άφθονα λαχανικά, καθώς και φασόλια και πρωτεΐνες, αρωματισμένα με ελαιόλαδο, βότανα και μπαχαρικά, καθώς και μερικά φρούτα για επιδόρπιο. Οι σάλτσες στην Ιταλία τείνουν να είναι πολύ πιο ελαφριές και φτιαγμένες με υγιεινά υλικά.
4.Πηγαίνετε μια βόλτα.
Οι Ιταλοί έχουν μια υπέροχη παράδοση, fare una passeggiata (κάντε μια βόλτα ή έναν περίπατο), η οποία συνήθως γίνεται πριν ή μετά το δείπνο.
5.Τα ιταλικά ζυμαρικά παρασκευάζονται από μη γενετικά τροποποιημένο σιτάρι.
Όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, η Ιταλία αποφεύγει τη φύτευση γενετικά τροποποιημένου (ΓΤΟ) σιταριού. Το ΓΤΟ σιτάρι έχει τροποποιηθεί γενετικά για να αυξήσει την περιεκτικότητά του σε γλουτένη.
6. Έτσι, απολαύστε τα ζυμαρικά σας με μέτρο και μείνετε ευτυχισμένοι!».