iPhone 14: Νέες πληροφορίες για τις οθόνες και την ταχεία φόρτιση

Παύλος Παπαπαύλου
iPhone 14: Νέες πληροφορίες για τις οθόνες και την ταχεία φόρτιση
Τι θα φέρει η Apple στα νέα της μοντέλα που ανακοινώνονται την επόμενη εβδομάδα.

Όσο πλησιάζουμε στην επίσημη αποκάλυψη για τα iPhone 14, τόσο περισσότερες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα. Αυτή τη φορά έχουμε στοιχεία για τις οθόνες και την υποστήριξη ταχείας φόρτισης των νέων τηλεφώνων.

Αρχικά, η Samsung Display θα είναι και πάλι ο πρωταγωνιστής στην παραγωγή των panels, όπως αναφέρει ο Ross Young της DSCC. Όπως φαίνεται, η εταιρεία θα παράξει το 82% των οθονών για τα νέα τηλέφωνα, ενώ θα συμμετέχουν ακόμη στο στάδιο της παραγωγή η LG Display με 12% και η κινεζική BOE με το υπόλοιπο 6%.

Σε πρώτο στάδιο η Samsung θα παράγει όλα τα panels για το iPhone 14 Pro Max, ενώ για το top μοντέλο η LG θα συνεισφέρει από τον Σεπτέμβριο κι έπειτα. H ΒΟΕ θα ασχοληθεί -σύμφωνα με το πλάνο- κυρίως με τα απλά iPhone 14.

H εξέλιξη αυτή μαρτυρά την ικανοποίηση της Apple με τις παραδόσεις και το τελικό αποτέλεσμα της Samsung, αφού και στο iPhone 13 η κορεατική εταιρεία είχε τη μερίδα του λέοντος, κατασκευάζοντας το 83% των panels.

Σε ό,τι αφορά την ταχεία φόρτιση, ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo είχε προβλέψει τον Μάρτιο πως η Apple θα παρουσιάσει μια συσκευή που θα παρέχει ενέργεια στα 30W και φαίνεται να επιβεβαιώνεται, καθώς μια τρίτη εταιρεία άρχισε να στέλνει σχετικούς φορτιστές στα media για δοκιμές με τη νέα σειρά iPhone 14.

Κάποιος άλλος leaker σημειώνει πως το iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max θα φορτίζει στα 30W όσο είναι κοντά στο 0% η μπαταρία, πέφτοντας μετά στα 27-25W.

Φαίνεται πάντως πως και φέτος δεν θα δούμε φορτιστές μέσα στις συσκευασίες των τηλεφώνων, άρα όσοι ενδιαφερθούν για τα iPhone 14 θα πρέπει να υπολογίσουν και έξτρα χρήματα για τους σχετικούς νέους φορτιστές.

Πηγή εικόνας: GSMArena.com