Η στιγμή που Ι.Χ παρασύρεται από τα ορμητικά νερά και καρφώνεται σε ψαράδικο (vid)

Newsroom
Η στιγμή που Ι.Χ παρασύρεται από τα ορμητικά νερά και καρφώνεται σε ψαράδικο (vid)
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή (4/9) σφοδρή κακοκαιρία στην Θεσσαλονίκη.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής προκάλεσε η κακοκαιρία στις Συκιές της δυτικής Θεσσαλονίκης, με τα ορμητικά νερά να παρασύρουν αυτοκίνητα και να ξηλώνουν πεζοδρόμια.

Ο χείμαρρος πήρε μαζί του κάδους αλλά και ένα ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο κατέληξε σε ιχθυοπωλείο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ξυπνήσουν και να δουν ένα βομβαρδισμένο τοπίο. Μάλιστα, το νερό κατέβασε πέτρες, χώματα αλλά και φερτά υλικά.

Τα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη δεν περιορίστηκαν στους πλημμυρισμένους δρόμους. Η πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 560 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απομάκρυνση πεσμένων δέντρων. Από τη μανία της φύσης δεν ξέφυγε ούτε ο Λευκός Πύργος. Το ισόγειο, αλλά και το υπόγειο πλημμύρισαν.

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας παραμένει κλειστή η υπόγεια διάβαση στο ύψος της Μακρυγιάννη, στον Εύοσμο, λόγω υπερχείλισης. Στο σημείο μετέβησαν η Τροχαία και συνεργείο για την άντληση των υδάτων. Πάρα πολλοί ήταν οι κεραυνοί που έπληξαν την πόλη. Με το φως της ημέρας οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αντίκρισαν καταστροφές.