Η βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ είχε το δεύτερο πιο ακριβό αμάξι στον κόσμο και υπήρχαν λόγοι γι αυτό (vids)

Newsroom
Η βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ είχε το δεύτερο πιο ακριβό αμάξι στον κόσμο και υπήρχαν λόγοι γι αυτό (vids)
Φυσικά, το αυτοκίνητο είχε μερικές πολύ μοναδικές προδιαγραφές, πέραν του γεγονότος ότι μετέφερε το πιο διάσημο βασιλικό ζευγάρι του κόσμου.

Το 2002, η μονάρχης βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ έλαβε δώρο μία λιμουζίνα Bentley State, αξίας 10 εκατομμυρίων λιρών (11.5 εκατομμύρια ευρώ, για να τιμήσει το «Χρυσό Ιωβηλαίο» της! Εκείνη την εποχή ήταν το δεύτερο πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο.

Φυσικά, το αυτοκίνητο είχε μερικές πολύ μοναδικές προδιαγραφές, πέραν του γεγονότος ότι μετέφερε το πιο διάσημο βασιλικό ζευγάρι του κόσμου.

2

Για να βεβαιωθούν ότι η «Αυτού Μεγαλειότητα» της ήταν ασφαλής, σε περίπτωση που το όχημα δεχόταν επίθεση, ήταν εξοπλισμένο με διάφορα gadget και προδιαγραφές. Είχε ελαστικά ενισχυμένα με Kevlar για την προστασία των τροχών από αιχμές στο δρόμο, καμπίνα επιβατών με αντοχή στις εκρήξεις και- σύμφωνα με το Slash Gear- θωρακισμένες πόρτες.

 

Επιπλέον, το εσωτερικό της Bentley μπορούσε γρήγορα να γίνει αεροστεγές σε περίπτωση αερομεταφερόμενων απειλών, όπως επίθεση με χημικό αέριο ενώ το γυαλί και ο κορμός της λιμουζίνας είχαν ενισχυθεί ειδικά, ώστε να προστατεύονται οι επιβάτες από κοντινές εκρήξεις.

2

Φυσικά, το όχημα ήταν ειδικά προσαρμοσμένο στο γούστο της Βασίλισσας και σχεδιάστηκε με γνώμονα την άνεση της μονάρχη. Για παράδειγμα, η καμπίνα των επιβατών σχεδιάστηκε για να είναι όσο το δυνατόν πιο ορατή, καθώς η Βασίλισσα χαιρετούσε συχνά από μέσα τα συγκεντρωμένα πλήθη, καθώς περνούσε με το αυτοκίνητο της.

Η «Αυτού Μεγαλειότητα» της μπορούσε να μαζέψει με ασφάλεια τα υπάρχοντά της και οι πόρτες ήταν προσαρμοσμένες με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει από το αυτοκίνητο με ευκολία.

Το ύψος της καμπίνας λήφθηκε επίσης υπόψη ώστε η βασίλισσα να μην χρειάζεται να σκύψει όταν έμπαινε στο όχημα.

Όσον αφορά τη διακόσμηση, τα πίσω καθίσματα ήταν στολισμένα με μαλλί αρνιού και είχαν επιπλέον χώρο για τα πόδια.

Μετά τον θάνατο της, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν ότι θα τηρηθεί περίοδος βασιλικού πένθους για επτά ημέρες μετά την κηδεία της βασίλισσας, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες 10 ημέρες.

Ο θάνατος της βασίλισσας σηματοδοτεί μια μνημειώδη αλλαγή στη βρετανική ιστορία και το τέλος μιας 70χρονης βασιλείας. Έχοντας ανέβει στο θρόνο το 1952 σε ηλικία μόλις 27 ετών, ήταν η μακροβιότερη βασιλεύουσα Βρετανίδα μονάρχης, καθώς και η μακροβιότερη γυναίκα αρχηγός κράτους.