Απαράδεκτος διευθυντής σχολείου στις ΗΠΑ: Έσπρωξε με δύναμη και πέταξε κάτω μαθητή με ειδικές ανάγκες (vid)

Newsroom
Απαράδεκτος διευθυντής σχολείου στις ΗΠΑ: Έσπρωξε με δύναμη και πέταξε κάτω μαθητή με ειδικές ανάγκες (vid)
Κατηγορία για σωματική βία σε βάρος ενός μικρού παιδιού αντιμετωπίζει ένας πρώην διευθυντής δημοτικού σχολείου.

Τον γύρο του κόσμου κάνουν τα πλάνα με έναν πρώην διευθυντή δημοτικού σχολείου στις ΗΠΑ να ασκεί βία πάνω σε έναν μαθητή, τον οποίο σπρώχνει με δύναμη και τον ρίχνει στο έδαφος.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Ιούνιο, με τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου Wolters στην Κεντρική Καλιφόρνια να σπρώχνει δυνατά μαθητή με ειδικές ανάγκες.

Μετά από αυτό το περιστατικό, ο διευθυντής απομακρύνθηκε από την θέση του και πλέον δεν εργάζεται στο σχολείο, ενώ έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία για το περιστατικό. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο μαθητής με ειδικές ανάγκες ήταν αναστατωμένος και ο διευθυντής με το προσωπικό του σχολείου προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. Ωστόσο, σε κάποια στιγμή, ο διευθυντής επέλεξε να σπρώξει βίαια τον μαθητή.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Φρέσνο, είπε ότι το περιστατικό αναφέρθηκε στις Αρχές στις 9 Ιουνίου, ωστόσο αυτός ενημερώθηκε τρεις μήνες αργότερα. «Μπορώ να σας πω ως αρχηγός της αστυνομίας σε αυτήν την κοινότητα, ότι έχω μεγάλο πρόβλημα ως προς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε αυτό το παιδί. Ως γονέας ενός 9χρονου παιδιού, που έχει πολύ παρόμοια ηλικία με το θύμα σε αυτήν την περίπτωση και που επίσης υποφέρει από άγχος και δεν χειρίζεται πάντα τις καταστάσεις με τον καλύτερο τρόπο, είναι ανησυχητικό για το πώς κάποιος που υποτίθεται ότι προστατεύει αυτό το παιδί και του παρέχει υποστήριξη, το αντιμετώπισε με αυτό τον τρόπο», δήλωσε.