Πιλότος «μύθος» της EasyJet ρωτάει τον κόσμο σε ποιο αεροδρόμιο να προσγειωθούν: «Σηκώστε το χέρι» (vid)

Newsroom
Πιλότος «μύθος» της EasyJet ρωτάει τον κόσμο σε ποιο αεροδρόμιο να προσγειωθούν: «Σηκώστε το χέρι» (vid)
Έδωσε το δικαίωμα στους επιβάτες να αποφασίσουν σε ποιο αεροδρόμιο ήθελαν να προσγειωθούν.

Τη βοήθεια του… κοινού πήρε ένας πιλότος της EasyJet, ζητώντας από τους επιβάτες σε ποιο αεροδρόμιο προτιμούν να προσγειωθούν. Τους έδωσε το δικαίωμα της επιλογής με τον παλιό καλό παραδοσιακό τρόπο της ψήφου: Χέρια στην ανάταση!

Όπως αναφέρει η «Sun», το αεροπλάνο της EasyJet ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, ωστόσο επειδή υπήρχε καθυστέρηση, ρώτησε τους επιβάτες αν θέλουν να πάνε στο Λούτον του Λονδίνου.

Τους ζήτησε να σηκώσουν τα χέρια όσοι ήθελαν να πάνε στο Λούτον και μία αεροσυνοδός περνούσε από τα καθίσματα και έκανε την καταμέτρηση.

Ο πιλότος ακούγεται να λέει: «Δεν γνωρίζουμε επί του παρόντος ποιος θα είναι ο περιορισμός του Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας προς το Γκάτγουικ, οπότε υποθέτουμε ότι θα είναι πάνω από μία ώρα. Πρώτα λοιπόν, θα θέλαμε να ζητήσουμε τη γνώμη σας: Αν θα θέλετε να προσγειωθεί το αεροσκάφος εδώ στο Λούτον του Λονδίνου, να σηκώσετε το χέρι σας».

Βέβαια την καθυστέρηση δεν τη γλίτωσαν στο αεροδρόμιο, καθώς όπως ανέφερε ένας επιβάτης: «δεν μπορούσαμε να κατέβουμε από το αεροπλάνο επί δύο ώρες, καθώς δεν υπήρχε λεωφορείο να μας μεταφέρει από το αεροπλάνο στον τερματικό σταθμό λόγω έλλειψης προσωπικού. Στην 6 το πρωί πήραμε τις αποσκευές μας. Η EasyJet μας είπε να περιμένουμε στο αεροδρόμιο προσπαθώντας να βρούμε ταξί...».

Σχολιάζοντας το περιστατικό, εκπρόσωπος της «EasyJet» δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο πιλότος ρώτησε εάν κάποιοι επιβάτες επιθυμούν την προσγείωσή του αεροσκάφους ή θα ήθελαν να συνεχίσουν προειδοποιώντας για πιθανή καθυστέρηση με βάση τις ανακοινώσεις του πύργου ελέγχου. Λυπούμαστε για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε».