Φύλακες βασάνισαν κρατούμενο με κινητικά προβλήματα στις ΗΠΑ: Τον χαστούκισαν και τον άφησαν γυμνό στο πάτωμα (vid)

Newsroom
Φύλακες βασάνισαν κρατούμενο με κινητικά προβλήματα στις ΗΠΑ: Τον χαστούκισαν και τον άφησαν γυμνό στο πάτωμα (vid)
Ένας 63χρονος κρατούμενος με κινητικά προβλήματα υπέστη τρομερά βασανιστήρια από τους φύλακες.

Ένα απάνθρωπο περιστατικό έλαβε χώρα σε φυλακή στο Όρεγκον των ΗΠΑ. Ένας 63χρονος κρατούμενος με κινητικά προβλήματα, δέχθηκε ένα χαστούκι από τον αναπληρωτή του σερίφη στο Όρεγκον, την ώρα που άλλοι τρεις αστυνομικοί έσπρωξαν το αναπηρικό αμαξίδιό του στο κελί της φυλακής.

Στη συνέχεια οι φύλακες του πήραν το αναπηρικό αμαξίδιο και τον άφησαν ημίγυμνο στο πάτωμα του κελί, αφήνοντάς του δίπλα ένα στρώμα. Ο 63χρονος πριν από τρία χρόνια συνελήφθη για ανάρμοστη συμπεριφορά, όταν χάλασε το μηχανοκίνητο αναπηρικό του αμαξίδιο σε ένα πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να πετάξει πέτρες σε κατάστημα για να τραβήξει την προσοχή και να βρεθεί κάποιος να τον βοηθήσει.

Ο υπάλληλος του καταστήματος κάλεσε την αστυνομία, η οποία διαπίστωσε όταν έφτασε στο σημείο ότι δεν υπήρξε κάποια ζημιά ή κάποιος τραυματισμός. Στο μεταξύ οι περαστικοί βοήθησαν τον 60χρονο τότε άνδρα να μπει στο λεωφορείο. Ωστόσο, συνελήφθη λίγο αργότερα με τους αστυνομικούς να ισχυρίζονται ότι ήταν μεθυσμένος και είχε επιθετική συμπεριφορά.

Στα πλάνα που έχουν κυκλοφορήσει, οι τέσσερις αστυνομικοί τον μεταφέρουν στο κελί και όπως φαίνεται έχουν βίαιη συμπεριφορά απέναντί του. Ο ίδιος ισχυρίζεται ακόμα, ότι τον άφησαν χωρίς καθετήρα με αποτέλεσμα να ουρήσει πολλές φορές στο πάτωμα της φυλακής, ενώ δεν είχε πρόσβαση στο νιπτήρα, αφού του είχαν πάρει το αμαξίδιο.

Ο 63χρονος κατήγγειλε το περιστατικό και η αστυνομία του Όρεγκον άρχισε τις έρευνες. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι είχε βίαιη συμπεριφορά και εκείνοι αναγκάστηκαν να τον χτυπήσουν. Η αστυνομία του Ορέγκον παρέπεμψε τις έρευνες στο Γραφείο του Εισαγγελέα της κομητείας Τζάκσον, όμως οι εισαγγελείς αρνήθηκαν να συνεχίσουν την υπόθεση.