Ο Μάικ Τάισον αποκάλυψε την πάθηση από την οποία υποφέρει μετά την ανησυχία των θαυμαστών του (vid)

Newsroom
Ο Μάικ Τάισον αποκάλυψε την πάθηση από την οποία υποφέρει μετά την ανησυχία των θαυμαστών του (vid)
Τον λόγο που χρησιμοποιεί σε αναπηρικό καροτσάκι εξήγησε ο Μάικ Τάισον.

Το τελευταίο διάστημα ο Μάικ Τάισον έχει εμφανιστεί να κυκλοφορεί σε αναπηρικό καροτσάκι, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και ο πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας αποφάσισε να δώσει εξηγήσεις.

Οι θαυμαστές του εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την υγεία του Τάισον τον περασμένο μήνα, όταν τον είδαν σε ένα αεροδρόμιο να τον μεταφέρουν σε αναπηρικό αμαξίδιο. Άλλες φωτογραφίες τον έδειξαν να χρησιμοποιεί ένα μπαστούνι για να μετακινηθεί.

Ο ίδιος ο Μάικ Τάισον εξήγησε ακριβώς την πάθηση που τον ταλαιπωρεί, η οποία μερικές φορές γίνεται τόσο επώδυνη που δυσκολεύεται ακόμα και να μιλήσει. «Έχω ισχιαλγία, η οποία κάθε τόσο φουντώνει. Όταν συμβαίνει αυτό δεν μπορώ ούτε να μιλήσω», είπε. «Δόξα τω Θεώ είναι το μόνο πρόβλημα υγείας που έχω. Είμαι καλά τώρα», πρόσθεσε.

Η ισχιαλγία είναι μια κοινή πάθηση που συνήθως επηρεάζει άτομα τα οποία έχουν τραυματίσει την πλάτη τους στο παρελθόν και είναι ηλικίας μεταξύ 30 και 50 ετών. Εκδηλώνεται στο σώμα ως πόνος στο ισχιακό νεύρο, ο οποίος μπορεί να τρέχει από το κάτω μέρος της πλάτης μέχρι τα πόδια. Οι θεραπείες για την ασθένεια είναι συνήθως παυσίπονα και φυσιοθεραπεία και έχουν συνήθως βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα.

Παρά τη θεραπεύσιμη φύση του νευρικού του προβλήματος που αντιμετωπίζει, ο πρώην πυγμάχος έχει πει στο παρελθόν στους ακροατές του podcast του Hotboxin' With Mike Tyson ότι φοβάται πως δεν έχει πολύ χρόνο ζωής.