Ρακιντζής στο Gazzetta: «Η μουσική βιομηχανία έχει γίνει σαν... fast food»
Μετά από δύο χρόνια απουσίας ο αγαπημένος καλλιτέχνης θα βρεθεί στην κεντρική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 και κάθε Σάββατο για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων.
Τραγούδια που ακόμα και σήμερα έχουν μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές όχι μόνο του συνομήλικου κοινού του Μιχάλη Ρακιντζή αλλά και της σημερινής νέας γενιάς θα βρίσκονται στη λίστα του.
«Δικός σου για πάντα», «Προκαλείς», «Μωρό μου φάλτσο», συνεργασίες με την Μπόνι Τάιλερ και τον Ιαν Γκίλαν των Deep Purple. Ο Μιχάλης Ρακιντζής έχει τη δική του ξεχωριστή σελίδα στο βιβλίο της ελληνικής μουσικής. Τα τραγούδια του σιγοτραγουδήθηκαν από γενιές και γενιές ενώ παρόλο που «πολεμήθηκε» αρκετά, δεν δίστασε να δοκιμάσει το κάτι διαφορετικό με την επιλογή του S.A.G.A.P.O στην Eurovision.
Λίγες ημέρες πριν την πρώτη του συναυλία, το Gazzetta μίλησε με τον Μιχάλη Ρακιντζή:
Πώς βιώσατε τα χρόνια του κορονοϊού και πώς ένας καλλιτέχνης διαχειρίζεται την απομάκρυνσή του από τις συναυλίες;
Τα χρόνια του κορονοϊού, αν εξαιρέσεις το δραματικό κομμάτι της απώλειας τόσων ανθρώπων και την αγωνία του άγνωστου, δεν άλλαξαν κάτι στη ζωή μου διότι πάντα βίωνα την προσωπική μου καραντίνα δημιουργικά στο στούντιο μου. Στο κομμάτι πάλι των εμφανίσεων, ό,τι ίσχυε για όλους τους καλλιτέχνες ίσχυε και για μένα, αν και οφείλω να υπενθυμίσω ότι πάντα ήμουν φειδωλός στις εμφανίσεις μου.
Η μουσική βιομηχανία ολοένα και γίνεται πιο ψηφιακή. Spotify, YouTube κ.α εργαλεία, πώς επηρεάζουν τη μουσική ως τέχνη αλλά και τη ζωή των δημιουργών;
Η μουσική βιομηχανία με την ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας έχει μετατραπεί σε μουσική βιοτεχνία. Νιώθω ότι οι επιλεκτικές επιλογές που κάποτε επικρατούσαν, έχουν πνιγεί στη φαστ φουντ παραγωγή. Από την άλλη βέβαια, δίδονται ευκαιρίες έκφρασης
σε όποιον νιώθει ότι επιθυμεί να ασχοληθεί με την "τέχνη".
Πιστεύετε ότι αυτά τα κανάλια έχουν διαμορφώσει τάσεις στο κοινό; Βοήθησε για παράδειγμα την τραπ μουσική;
Στο διαδίκτυο υπάρχουν τα πάντα, και ο καθένας μπορεί να κάνει τις επιλογές του. Κάθε γενιά άλλωστε ακολουθεί τη μουσική που την εκφράζει. Αργότερα στον απολογισμό, θα διαπιστώσουμε τι θα έχει απομείνει από αυτή την εποχή.
Ποια η γνώμη σας για το είδος αλλά και το lifestyle της τραπ;
Μου είναι κάτι τελείως άγνωστο για να το σχολιάσω.
Θεωρείτε ότι η μουσική παλαιότερα ήταν πιο «αγνή»;
Η μουσική παλαιότερα ήταν πιο περίπλοκη, πιο μελωδική, απευθυνόταν στο συναίσθημα καθώς η εποχή ήταν εξαιρετικά ρομαντική και οι δημιουργοί ανέβαζαν τον πήχη πολύ ψηλά. Γι' αυτό άλλωστε, τα κομμάτια αυτής της εποχής που περιγράφεις έχουν παραμείνει και θα παραμείνουν διαχρονικά γιατί υπήρξαν σημείο αναφοράς στη ζωή μας.
Πιστεύετε ότι ο κόσμος νοσταλγεί τους καλλιτέχνες με τους οποίους μεγάλωσε, έζησε, ερωτεύτηκε;
Η απάντησή μου θα είναι απόλυτη και είναι Ναι.
Έχετε μετανιώσει για κάτι που κάνατε ή δεν κάνατε στην καριέρα σας;
Για αυτά που έκανα όχι, για αυτά που δεν έκανα υπάρχει χρόνος (ελπίζω).
Τι γεύση σας είχε αφήσει η Eurovision;
Νιώθω υπέροχα με όλες μου τις επιλογές γιατί όσο περνάει ο χρόνος με δικαιώνουν. Συγκεκριμένα το S.A.G.A.P.O. είναι το κομμάτι που ξεσηκώνει τον κόσμο μέχρι και σήμερα.
Θα λέγατε σε έναν νέο καλλιτέχνη να δοκιμάσει να πάει;
Δεν είμαι ο άνθρωπος που δίνει συμβουλές. Ο κάθε ένας ακολουθεί το δικό του μονοπάτι και την δική του τύχη στην καριέρα του.
Ποιο από όλα τα τραγούδια σας ξεχωρίζετε ως πιο προσωπικό;
Το "CLICK"
Eισιτήρια από 15 ευρώ.
Προπώληση: viva.gr