Υπάρχει απάντηση στο αιώνιο ερώτημα: Μπαίνει η σάλτσα ντομάτας στο ψυγείο;
Ένας γιατρός βάζει επιτέλους τέλος στη συζήτηση για το αν η σάλτσα ντομάτας μπαίνει στο ψυγείο ή όχι.
Ο αρθρογράφος της News Corp Dr Zac Turner απάντησε στο νούμερο ένα ερώτημα που μας κρατούσε όλους ξύπνιους τα βράδια.
Όταν ρωτήθηκε από έναν αναγνώστη πού πάνε μερικά από τα αγαπημένα μας καρυκεύματα, όπως σάλτσα ντομάτας, φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα βατόμουρο, ο γιατρός εξέθεσε την ετυμηγορία του.
«Υπάρχουν δύο τρόποι να δει κανείς αυτή τη συζήτηση. Ο ένας τρόπος είναι να είσαι λογικός άνθρωπος και να δεχτείς ότι όλοι έχουμε προτιμήσεις και αυτό είναι απλά ΟΚ. Ο άλλος τρόπος είναι να είσαι σαν τους περισσότερους ανθρώπους και να παίρνεις μια ρηχή στάση και να απαιτείς να ξέρεις ποιος τρόπος είναι σωστός» είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι η σάλτσα ντομάτας και παρόμοια καρυκεύματα, όπως η σάλτσα μπάρμπεκιου και η μουστάρδα, δεν χρειάζεται να διατηρούνται στο ψυγείο λόγω της «υψηλής οξύτητας και της επεξεργασίας τους».
«Ξέρω τι σκέφτεστε, φίλες και φίλοι, αλλά τι γίνεται μετά το άνοιγμά τους;» Ωστόσο, ο Δρ Turner υποστηρίζει ότι και πάλι δεν χρειάζεται να διατηρούνται στο ψυγείο, καθώς αναπτύσσονται πολύ λίγα βακτήρια.
Ωστόσο, επιμένει να ακολουθείτε τις ετικέτες των καρυκευμάτων για να γνωρίζετε τον καλύτερο τόπο αποθήκευσης.
Τέλος τόνισε: «Η αποθήκευση τροφίμων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς αν γίνει λανθασμένα, τα βακτήρια μπορούν να πολλαπλασιαστούν σε επικίνδυνα επίπεδα. Τα βακτήρια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται ταχύτερα στη ζώνη θερμοκρασιών 5 βαθμών Κελσίου και 60 βαθμών Κελσίου. Η διασφάλιση ότι το ψυγείο σας παραμένει κάτω από αυτό το όριο είναι σημαντική για να μειωθεί η πιθανή ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών».