Όλα αυτά που κάνουμε όταν οδηγάμε και δεν έχουν σχέση με το… τιμόνι

Newsroom
Όλα αυτά που κάνουμε όταν οδηγάμε και δεν έχουν σχέση με το… τιμόνι
Όλα όσα κάνουμε όταν οδηγάμε χωρίς να οδηγάμε...

Η αλήθεια είναι πως περνάμε τουλάχιστον μία ώρα της μέρας μέσα στο αυτοκίνητο, 7 ώρες την εβδομάδα κ.ο.κ. οπότε (δυστυχώς) συνηθίζουμε να κάνουμε κι άλλα πράγματα όταν οδηγάμε χωρίς να… οδηγάμε!

Κινητό

2

Το ευκολονόητο είναι το κινητό. Δεν το αφήνουμε από τα χέρια μας όλο το 24ώρ, πόσο μάλλον μέσα στο αυτοκίνητο. Εκεί που σε έχει πιάσει το φανάρι, πιάνεις το κινητό στα χέρια και ξεκινάς ένα γρήγορο «σερφάρισμα». Κατεβαίνεις στο Timeline του Twitter, στέλνεις κανένα μήνυμα στο ομαδικό chat στο messenger, θα πάρεις κανένα τηλέφωνο, καθώς βλέπεις ότι η ουρά δεν προχωράει.

Φαγητό, τσιγάρο, καφές

2

Τι άλλο κάνεις; Το 90% των Ελλήνων (ίσως είναι και μικρό το ποσοστό), μπαίνει με καφέ στο αυτοκίνητο. Αν δεν έχει από το σπίτι, σταματάει (διπλοπαρκαρισμένος φυσικά) σε ένα από τα εκατομμύρια καφέ που υπάρχουν σε απόσταση του ενός χιλιομέτρου, αγνοεί τα κορναρίσματα προκειμένου γρήγορα να πάρει τζούρα από τον freddo espresso μέτριο (γιατί προσέχουμε κιόλας) και ξεκινάει το «ταξίδι» να φτάσει στη δουλειά.

Στο φανάρι θα ανοίξει τη σακούλα και θα φάει την τυρόπιτα που υπολόγιζε για πιο μετά. Στο ένα χέρι η τυρόπιτα στο άλλο ο λεβιές ταχυτήτων.

Δεν θα κάνει μετά και ένα τσιγαράκι; Θα κάνει, γιατί πως αλλιώς θα περάσει η ώρα μέσα στην κίνηση;

Καμάκι

2

Αν δεν καπνίζει όμως; Τότε θα ρίξει καμμιά ματιά στα διπλανά αυτοκίνητα. Θα σκάσει ένα χαμόγελο, σίγουρα θα φύγει καμιά ατάκα του στυλ «κίνηση ε; Χάος… Το όνομά σου». Να περάσει πιο ευχάριστα η ώρα βρε αδερφέ. Μια γνωριμία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Ατομικό fame story

2

Πολλοί είμαστε αυτοί που πιστεύουμε πως τραγουδάμε καλά, αλλά οι γύρω μας είτε μας φθονούν είτε δεν έχουν μουσική παιδεία και υποστηρίζουν ότι μοιάζουμε με τον «Κακοφωνίξ». Τι καλύτερο λοιπόν, από την προσωπική μας καμπίνα (αυτοκινήτου) στην οποία θα μπορέσουμε επιτέλους να τελειώσουμε το ποτ πουρί που αρχίσαμε στο μπάνιο μας.

«Ανασκαφές»

2

Κάπου εδώ θα τελείωνε το θέμα μας, αλλά δεχτήκαμε ισχυρές πιέσεις. Το έχω δει και φώναζα, εγκέφαλο θα φτάσεις» είπε συνάδελφος και δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε. Τι άλλο κάνουμε λοιπόν όταν οδηγούμε χωρίς να οδηγούμε; Ανασκαφές… Όλο και θα ξεχαστούμε και θα πάει το δάχτυλο στη μύτη. Όσο ντροπιαστική παραδοχή μοιάζει, τόσο αποτελεί… πραγματικότητα!

Να είστε ασφαλείς και να προσέχετε…