Υπόθεση βιασμού στο Α.Τ. Ομόνοιας: «Ο ένας αστυνομικός είχε πάνω στη στολή κάμερα», τέθηκαν σε διαθεσιμότητα (vid)

Newsroom
Υπόθεση βιασμού στο Α.Τ. Ομόνοιας: «Ο ένας αστυνομικός είχε πάνω στη στολή κάμερα», τέθηκαν σε διαθεσιμότητα (vid)
Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος των δύο αστυνομικών που συνελήφθησαν για βιασμό της 19χρονης.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν δύο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, που συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, κατηγορούμενοι για βιασμό 19χρονης μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Ωστόσο, έρχονται νέα στοιχεία στην δημοσιότητα, καθώς όπως ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων του Open η δημοσιογράφος Μίνα Καραμήτρου: «Οι κατηγορίες είναι βαριές. Κατηγορούνται για βιασμό και πρέπει να σας πω ότι ένας από τους δυο αστυνομικούς έφερε πάνω του την κάμερα στη στολή του. Η κάμερα αυτή βρέθηκε μέσα στο προσωπικό του ντουλάπι, μέσα στο αστυνομικό τμήμα και έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Έχει βρεθεί και υλικό από γειτονικό από κάμερες ασφαλείας, γειτονικού κτιρίου, που φαίνεται η ώρα που μπαίνουν στο τμήμα μαζί με την κοπέλα και την ώρα που βγαίνουν. Και λέω υλικό από κάμερες από άλλο κτίριο, επειδή ήταν απενεργοποιημένες οι κάμερες ασφαλείας του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος. Του συγκεκριμένου της Ομόνοιας ήταν απενεργοποιημένες. Επίσης έχουν ληφθεί DNA και αποτυπώματα από τον χώρο όπου η κοπέλα κατήγγειλε ότι βιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα. Υπάρχει επίσης κατάθεση γιατρού στον οποίο απευθύνθηκε η κοπέλα.

Μάλιστα, όταν ο γιατρός είδε την κατάστασή της, τής είπε ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να πάει και να καταθέσει να πει ό,τι συνέβη. Επίσης, όταν η κοπέλα συνάντησε τους αστυνομικούς για να πάνε στο τμήμα ήταν με μία φίλη της στην οποία και εκμυστηρεύτηκε, μετά το περιστατικό ό,τι είχε συμβεί. Οι δύο αστυνομικοί αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, ενώ θα γίνει έρευνα και για τους υπόλοιπους που ήταν εκεί, γιατί ήταν τέσσερις οι αστυνομικοί. Αν είδαν κάτι και δεν μίλησαν».

Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα-Διατάχθηκε ΕΔΕ

Ωστόσο ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ στην οποία ενημερώνει πως οι δυο αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον βιασμό τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Σε συνέχεια του από 14-10-2022 Δελτίου Τύπου σχετικά με σύλληψη δύο Ειδικών Φρουρών για βιασμό 19χρονης ημεδαπής, ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος τους, ενώ παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα».