Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να πίνετε τον καφέ σας

Newsroom
Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να πίνετε τον καφέ σας
Μπορεί, με το που ξυπνάτε, να αισθάνεστε την ανάγκη να πιείτε καφέ για να «ανοίξει» το μάτι σας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι και πολύ καλό.

Νέες μελέτες δείχνουν ότι η ορμόνη του στρες, η κορτιζόλη, φτάνει σε υψηλά επίπεδα όταν ξυπνάμε, οπότε το να πίνετε έναν καφέ νωρίς το πρωί την ενισχύει περισσότερο και μας κάνειι να αισθανόμαστε άσχημα.

Έτσι, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η καλύτερη ώρα για να πιείτε το αγαπημένο σας ρόφημα είναι μεταξύ 9.30 π.μ. και 11 π.μ.

Η Amanda Maucere, αθλητική διατροφολόγος στη Φλόριντα, δήλωσε προηγουμένως στον ιστότοπο για την υγεία «Well and Good»: «Αν και δεν έχουν γίνει πολλές έρευνες σε ανθρώπους σχετικά με την αλληλεπίδραση μεταξύ καφέ, κορτιζόλης και καρδιακού ρυθμού, γνωρίζουμε αρκετά για τον καθένα ξεχωριστά ώστε να υποδεικνύουμε ότι είναι μια καλή ιδέα να περιμένουμε λίγο πριν πιούμε το πρώτο φλιτζάνι καφέ το πρωί».

Εν τω μεταξύ, η κατανάλωση καφέ μισή ώρα πριν από την άσκηση είναι η καλύτερη στιγμή για να έχετε καλά αποτελέσματα από την αδρεναλίνη, σύμφωνα με μια ανασκόπηση δεκάδων μελετών από τη Διεθνή Εταιρεία Αθλητικής Διατροφής με έδρα τις ΗΠΑ.

Όσο για την προσπάθεια να κοιμηθείτε, η καφεΐνη μπλοκάρει τους υποδοχείς της ορμόνης αδενοσίνης και της μελατονίνης, γεγονός που μπορεί να κάνει τον ύπνο πιο δύσκολο.

Έτσι, οι άνθρωποι πρέπει να την αποφεύγουν από έξι ώρες πριν από τον ύπνο, σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).