Μεγάλες αντιδράσεις για τη σειρά «Ancient Apocalypse» του Netflix: «Προωθεί επικίνδυνες θεωρίες συνωμοσίας» (vid)

Newsroom
Μεγάλες αντιδράσεις για τη σειρά «Ancient Apocalypse» του Netflix: «Προωθεί επικίνδυνες θεωρίες συνωμοσίας» (vid)
Οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το περιεχόμενο της σειράς.

Η πρόσφατη σειρά του Netflix «Ancient Apocalypse», η οποία εξερευνά και αμφισβητεί όσα γνωρίζουν οι άνθρωποι για την ιστορία του κόσμου, έχει επικριθεί για την προώθηση θεωριών συνωμοσίας.

Η σειρά βλέπει τον δημοσιογράφο Graham Hancock ο οποίος ταξιδεύει στον κόσμο για να αποκαλύψει μερικά από τα μυστήρια των «χαμένων πολιτισμών» από τις αρχαίες πυραμίδες του Μεξικού μέχρι την τελευταία εποχή των παγετώνων, ενώ διερωτάται αν υπάρχουν περισσότερα πράγματα από όσα φαίνονται με το μάτι.

Ένας καλεσμένος στην εκπομπή «Ancient Apocalypse» δήλωσε ότι τα στοιχεία της σειράς «θα απαιτήσουν να ξαναγράψουμε την ιστορία όπως την ξέρουμε».

Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαφωνούν και εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το περιεχόμενο της σειράς.

Ένα άτομο στο Twitter έγραψε: «Γιατί έχω παρακολουθήσει έξι επεισόδια από αυτό; Αυτός ο τύπος είναι ξεκάθαρα παράλογος. #AncientApocalypse».

«Το μήνυμα που στέλνει το #AncientApocalypse είναι: η αλήθεια δεν έχει σημασία και τα ιστορικά γεγονότα είναι άσχετα» σημείωσε ένας άλλος χρήστης.

Κάποιος άλλος που θεώρησε ότι η σειρά ήταν "θλιβερή" και «επικίνδυνη» πρόσθεσε: «Είδα λίγο #AncientApocalypse & νομίζω ότι ήταν θλιβερό. Επιστημονικά αναλφάβητη & γεμάτη με κυκλικά επιχειρήματα ofc, αλλά κυρίως θλιβερή και επικίνδυνη. Θεωρεί τους ανθρώπους μικρούς και άχρηστους, που δεν θα μπορούσαν να έχουν καταφέρει σπουδαία πράγματα. Οι άνθρωποι πριν από χιλιάδες χρόνια ήταν σαν τους σημερινούς ανθρώπους...».