Τρεις πανεύκολες συνταγές με κοτόπουλο για να συνοδεύσεις τον τελικό του Μουντιάλ

Newsroom
Τρεις πανεύκολες συνταγές με κοτόπουλο για να συνοδεύσεις τον τελικό του Μουντιάλ
Ο μοναδικός τρόπος να απολαύσεις σωστά το μεγαλύτερο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι να δοκιμάσεις κάποια από τις παρακάτω συνταγές με κοτόπουλα Αγγελάκης.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στην τελική ευθεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στο παιχνίδι που περιμένει όλος ο πλανήτης, όπου δύο κράτη θα τεθούν αντιμέτωπα για 90 (ή και περισσότερα) λεπτά και εκατομμύρια φίλαθλοι θα καθίσουν μπροστά από την τηλεόρασή τους για να απολαύσουν τον υπερθέαμα. Δεν γίνεται όμως να δεις έναν τελικό χωρίς την κατάλληλη συνοδεία.

Δεν μιλάμε ασφαλώς για τους κολλητούς. Αυτό είναι δεδομένο. Αναφερόμαστε στο φαγητό που θα σε μετατρέψει αυτόματα στον κορυφαίο οικοδεσπότη. Γιατί να καταφεύγεις στις παραγγελίες, όταν υπάρχουν αρκετά εύκολες, γρήγορες, αλλά κυρίως νόστιμες συνταγές που απαιτούν λιγότερο από 40 λεπτά για να ετοιμαστούν; To μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προμηθευτείς κοτόπουλα Αγγελάκης, έτσι ώστε να μην αγχώνεσαι καθόλου για το τελικό σκορ. Με τη σειρά Ελαιοπουλάκι® μάλιστα, είναι δεδομένο πως θα βγεις νικητής: Της γεύσης!

Πάμε να δούμε τι έχουμε για τον τελικό του Μουντιάλ.

Σπιτικό burger με φιλέτο κοτόπουλο ψημένο με μουστάρδα, πάπρικα και μέλι

....
© Food Blogger Niki's food

Ένα burger που ξεχειλίζει από νοστιμιά. Ελαφρύ, πανεύκολο και έτοιμο να σας κάνει να φωνάξετε από απόλαυση. Λες και μπήκε γκολ!

Συστατικά:

Συστατικά για την μαρινάδα:

  • 1 κγ μέλι
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 1/2 κγ πάπρικα

Συστατικά για τη σως:

  • 3 κ.σ μαγιονέζα
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • 2 κ.σ μέλι

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρουμε τα στήθοι κοτόπουλο σε ένα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο και τα αλείφουμε με την μαρινάδα
  2. Τα κόβουμε στη μέση και συνεχίζουμε το ψήσιμο και από τις δύο πλευρές.
  3. Παίρνουμε τα ψωμάκια τα ανοίγουμε και περνάμε την σος μαγιονέζας.
  4. Στρώνουμε το μαρούλι, το τυρί, το στήθος κοτόπουλο, την τομάτα και κλείνουμε με το ψωμάκι.
  5. Πλένουμε καλά τις πατάτες με την φλούδα τους. Κόβουμε κυδωνατες αλλά όχι πολύ χοντρές σε μέγεθος.
  6. Ρίχνουμε αλάτι.,ρίγανη και λίγο φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο.
  7. Ψήνουμε για 20 λεπτά στο air fryer. Σερβίρουμε δίπλα στα burgers.

Τορτίγια με κοτόπουλο και σάλτσα γιαουρτιού

....
© Σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου

Το απαραίτητο light φαγητό για την ώρα του αγώνα. Άσε που η τορτίγια κόβεται στα δύο και έχεις ένα μέρος για κάθε ημίχρονο.

Συστατικά:

Για την σάλτσα γιαουρτιού:

  • 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Τοποθετείτε τα φιλετίνια κοτόπουλου σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-22 λεπτά.
  2. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την σάλτσα γιαουρτιού, το γιαούρτι, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  3. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις τομάτες και την γραβιέρα σε λεπτές φέτες.
  4. Απλώνετε τις τορτίγιες σε ένα ξύλο κοπής, τις αλείφετε με την σάλτσα γιαουρτιού, απλώνετε την γραβιέρα, από πάνω τις φέτες τομάτας και τέλος τα φιλετίνια κοτόπουλου.
  5. Τυλίγετε καλά, κόβετε στην μέση, ελαφρώς διαγώνια και σερβίρετε.

Μπιφτέκια με ψιλοκομμένη τομάτα και πιπεριά

....
© Food Blogger Niki's food

Άλλη μία εύκολη, νόστιμη, αλλά και light συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις σε χρόνο dt.

Συστατικά:

Εκτέλεση:

  1. Τοποθετουμε τα μπιφτέκια σε ένα πυρέξ με λαδόκολλα και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά – 25 λεπτά (αναλόγως τον φούρνο).
  2. Ψιλοκοβουμε τα λαχανικά μας σε καρε και τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο και τον χυμό από το λεμόνι.
  3. Όταν τα μπιφτέκια είναι έτοιμα σερβίρουμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε από πάνω τα λαχανικά μας Τρίβουμε λίγο φέτα και συνοδεύουμε με μια πίτα κομμένη στα τέσσερα.

ΕΙΘΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ! Βρείτε κι άλλες συνταγές για ακόμα περισσότερες ιδέες για το μενού του τελικού εδώ.