Πτώση αεροσκάφους στην Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση διάσωσης

Newsroom
Πτώση αεροσκάφους στην Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση διάσωσης
Οι πρώτες στιγμές της διάσωσης μετά το σοκαριστικό δυστύχημα με την πτώση του αεροσκάφους στην Κρήτη.

Ένα βίντεο ντοκουμέντο με τις πρώτες στιγμές της επιχείρησης διάσωσης των δύο ανδρών που επέβαιναν στο αεροσκάφος που έπεσε στον θαλάσσιο χώρο της Κρήτης παρουσιάζει το λιμενικό. Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άνδρες, εκ των οποίων ο ένας κατέληξε.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» στις 9:45 το πρωί και στα πρώτα λεπτά εξέπεμψε SOS (mayday), η πτήση επρόκειτο να διαρκέσει 5 ώρες και είχε προορισμό στην Ουγκάντα της Αιγύπτου.

Για τη διάσωση των επιβατών του αεροσκάφους άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών και επιχείρησαν ΕΚΑΒ, ΕΜΑΚ, πυροσβεστική, λιμενικό, πολεμική αεροπορία και ΕΛ.ΑΣ.

Τα σωστικά συνεργεία επιχειρούσαν από θάλασσα και αέρα και οι επιβάτες αφού βγήκαν με σκάφος του λιμενικού στη στεριά τους το πλήρωμα του ΕΚΑΒ τους παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άνδρες οι οποίοι σύμφωνα με τις σωστικές αρχές έχουν ηλικία 26 και 68 ετών, ενώ οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για 34 και 62 ετών.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του πληρώματος του ΕΚΑΒ, ο 62χρονος δεν τα κατάφερε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.