Συγκλονιστικές εικόνες από το δυστύχημα στη Ρουμανία: Οι επιβάτες που προσπαθούσαν να απεγκλωβιστούν (vid)

Newsroom
Συγκλονιστικές εικόνες από το δυστύχημα στη Ρουμανία: Οι επιβάτες που προσπαθούσαν να απεγκλωβιστούν (vid)
Σύμφωνα με πληροφορίες το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο Βόλος - Λάρισα - Θεσσαλονίκη - Βουκουρέστι. 

Συγκλονίζουν οι εικόνες από την τραγωδία με λεωφορείο με Έλληνες στην Ρουμανία, καθώς ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες.

Σύμφωνα με το Euroactiv και ρουμανικά ΜΜΕ, στο λεωφορείο επέβαιναν 47 Έλληνες πολίτες και ο νεκρός είναι ελληνικής υπηκοότητας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το protothema.gr, το λεωφορείο παραβίασε προειδοποιητική αψίδα σχετικά με το όριο ύψους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κολλήσει στην μπάρα η οποία συνέθλιψε την οροφή.

Επίσης, μετά την πρόσκρουση η οποία φαίνεται λόγω της ταχύτητας να ήταν σφοδρή, τα παράθυρα του πούλμαν έσπασαν. Η πινακίδα με το ύψος ήταν προειδοποιητική για υπόγεια διάβαση που ακολουθούσε με τον οδηγό να μην έχει υπολογίσει το όριο.

«Και οι τέσσερις άνθρωποι που είχαν παγιδευτεί έχουν απεγκλωβιστεί, δύο γυναίκες και δύο άνδρες. Δύο από αυτούς βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ο ένας μάλιστα σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Daniel Vasile στο Digi 24.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε πέντε διαφορετικά νοσοκομεία, κοντά στο σημείο του δυστυχήματος, στα οποία έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός». Ανάμεσα στους τραυματίες, υπάρχουν δύο παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο έσπευσε άνθρωπος της ελληνικής πρεσβείας, ενώ υπάλληλοι της πρεσβείας βρίσκονται και στα νοσοκομεία όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες. Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες βρίσκονται σε ξενοδοχείο σε άμεση επικοινωνία με τις πρεσβευτικές μας αρχές.

Ρουμάνοι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη υπόγεια διάβαση ήταν προβληματική και είχε κλείσει για ένα διάστημα, ενώ από την ημέρα που άνοιξε και πάλι έχουν σημειωθεί έξι ατυχήματα.

Παράλληλα, στο βίντεο από το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για το δυστύχημα, φαίνονται οι στιγμές που οι επιβάτες προσπαθούσαν όπως-όπως να απεγκλωβιστούν από το σημείο.