Αναστολή στον αστυνομικό για το κύκλωμα trafficking: Αποφυλακίζεται (vid)

Newsroom
Αναστολή στον αστυνομικό για το κύκλωμα trafficking: Αποφυλακίζεται (vid)
Μολονότι κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Η ποινή της κάθειρξης 5,5 ετών κατά συγχώνευση επιβλήθηκε στον αστυνομικό που ήταν κατηγορούμενος στην υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη, μετά από μια επεισοδιακή δίκη την Παρασκευή (23/12).

Η ποινή του έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, με περιοριστικό όρο την παρουσία του κάθε 15 μέρες σε αστυνομικό τμήμα. Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου ενώ απορρίφθηκε αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης.

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως οι δικαστές αθώωσαν τον κατηγορούμενο από τα αδικήματα του βιασμού σε βάρος της 19χρονης, της εμπορίας ανθρώπου σε βάρος μιας άλλης 25χρονης κοπέλας, της διακίνησης ναρκωτικών και της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Το δικαστήριο έκρινε επίσης κατά πλειοψηφία, με ψήφους 5-2, ένοχο για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου τον πρώην σύντροφο της 19χρονης, ενώ αθώος κρίθηκε και ο πατέρας της νεαρής κοπέλας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή. Τέλος, στον πατέρα της 19χρονης επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μήνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ, ενώ η ποινή για τον τρίτο κατηγορούμενο είναι 10+2 έτη και 10 μέρες, εξαγοράσιμες με 5 ευρώ ανά ημέρα.