Συλλεκτικές κάρτες: Από τα «χαρτάκια» των 90s στην κάρτα εκατομμυρίων του Doncic!

Newsroom
Συλλεκτικές κάρτες: Από τα «χαρτάκια» των 90s στην κάρτα εκατομμυρίων του Doncic!
Αν είστε κι εσείς ανάμεσα σε όσους είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν το hobby της συλλογής καρτών, αλλά δεν ξέρουν πώς, το Trace ‘n Chase είναι εδώ για να σας βοηθήσει να αρχίσετε την… καριέρα σας!

Είμαστε το Trace ‘n Chase, η κορυφαία εταιρεία συλλεκτικών καρτών και memorabilia στην Ευρώπη, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και είμαστε… αποφασισμένοι να βοηθήσουμε τους Έλληνες φιλάθλους να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο των trading cards και να ταξιδέψουμε παρέα, ανακαλύπτοντας μοναδικές συλλογές και αντικείμενα μεγάλης -οικονομικής και συναισθηματικής- αξίας.

ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΕΝΑ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ PROMO CODΕ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ TRACE ‘N CHASE, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ GAZZETTA.GR!

Το πρώτο άρθρο ήταν μια γενική εισαγωγή στο «χρηματιστήριο» των καρτών, ενώ ακολούθησε το απαραίτητο «λεξικό» της ορολογίας γύρω από τα trading cards & memorabilia. Πλέον ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη δική σας συλλογή και είμαστε εδώ, με τα απαραίτητα tips για μη… χαθείτε στο ψάξιμο, ενώ μην ξεχνάτε τον μοναδικό διαγωνισμό στο Instagram που χαρίζει σε έναν τυχερό τα 5+1 δαχτυλίδια του Kobe Bryant!

Από πού να αρχίσω;

Το να ξεκινήσετε μια συλλογή μπορεί να φαίνεται αρκετά πολύπλοκο στην αρχή καθώς υπάρχουν πολλά προϊόντα και διαφορετικοί τρόποι συλλογής. Κάθε συλλέκτης είναι διαφορετικός και είναι σημαντικό να αναρωτηθείτε ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι.
Υπάρχουν 3 διαφορετικές κατηγορίες, οι αμιγώς συλλέκτες, οι flippers και οι επενδυτές.
⦁ Κάποιοι συλλέγουν καθαρά για τη χαρά του χόμπι. Σκοπός του είναι να μαζέψουν ολόκληρο το σετ μιας σειράς, τους αγαπημένους τους παίκτες ή τις αγαπημένες τους ομάδες.
⦁ Άλλοι κινούνται καθαρά σχετικά με τις δυνατότητες χρηματικής αξίας των καρτών και στοχεύουν στο πώς να πουλήσουν πιο αποτελεσματικά και ακριβά τις κάρτες τους (οι λεγόμενοι flippers).
⦁ Κάποιοι άλλοι τέλος βλέπουν το χόμπι καθαρά επενδυτικά και συλλέγουν κάρτες με την λογική της υπεραξίας και με την προσμονή της εξέλιξης ενός παίκτη που θα πολλαπλασιάσει την αξία της κάρτας.

Οι σημερινές συλλεκτικές κάρτες προσφέρουν κάτι για κάθε ηλικία και για κάθε επίπεδο συλλεκτών. Ένα μεμονωμένο πακέτο καρτών ή ένα κουτί μπορεί να κυμαίνεται από 1€ έως και πάνω από 1000€. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο περισσότερα και μεγαλύτερα είναι τα λεγόμενα “hits”, οι κάρτες δηλαδή με αυτόγραφα και κομμάτια από την φανέλα η τον ιματισμό του αθλητή.

...

Οι βασικοί τρόποι με τους οποίους κάποιος μπορεί να γίνει συλλέκτης

1) Οι συλλεκτικές κάρτες ως ένα χόμπι που φέρνει κοντά όλη την οικογένεια

Οι γονείς και ιδίως οι μπαμπάδες μπορούν να βοηθήσουν και να ενθαρρύνουν ένα παιδί να αρχίσει να συλλέγει, αφιερώνοντας χρόνο για να απολαύσει το χόμπι μαζί του με μια εξαιρετική ευκαιρία που δημιουργεί ποιοτικό χρόνο και κοινά ενδιαφέροντα. Οι κάρτες έχουν χρησιμοποιηθεί από παλιά για να βοηθήσουν τα παιδιά στην ανάγνωση, τη γραφή και τα μαθηματικά ενώ είναι ικανές να διδάξουν και την αξία της οικονομίας, της αποταμίευσης και της φροντίδας των πραγμάτων (ανεβάζοντας και την αξία τους εάν διατηρούνται σε καλή κατάσταση). Μεγαλώνοντας φυσικά τα παιδιά έχουν μπει ήδη στην διαδικασία να δημιουργήσουν την αντίστοιχη κοινότητα με τους φίλους τους εξελίσσοντας το χόμπι σε μια προσωπική φιλία και έναν εύκολο τροπο απόκτησης χαρτζιλικιού. Όλες οι εταιρείες παραγωγής συλλεκτικών καρτών έχουν κάθε χρόνο στο ημερολόγιο τους σχετικές εκδόσεις και εκδηλώσεις καθώς και την δωρεάν διανομή καρτών για την ημέρα του πατέρα.

2) Οι συλλεκτικές κάρτες ως ένα μαθησιακό εργαλείο & εργαλείο επιβράβευσης από καθηγητές και γονείς

Οι συλλεκτικές κάρτες παράλληλα με τα αθλήματα γενικά μπορούν φυσικά να ενσωματωθούν στην τάξη ως ένας τρόπος να τονωθεί το ενδιαφέρον των μαθητών για τα μαθηματικά, τις πιθανότητες, την στατιστική καθώς και τις ξένες γλώσσες και ιδίως τα Αγγλικά. Αυτό μπορεί να γίνει σε όλα τα επίπεδα σχολικής παιδείας ως ένας ευχάριστος τρόπος να περάσει στους μαθητές όλων των επιπέδων το κατάλληλο μαθησιακό υλικό. Η ενσωμάτωση των καρτών στην τάξη είναι κάτι που υποστηρίζουν η ειδικός στα μαθηματικά Natalie Kautz του Πανεπιστημίου Rowan και η συνάδελφός της Michelle Kowalsky σε ένα βιβλίο σχετικά με τη χρήση της ποπ κουλτούρας για να προσεγγίσουν τους μαθητές. Και στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αμέτρητες ασκήσεις για παιδιά καθώς και μαθηματικές ασκήσεις/παιχνίδια για εφήβους όπως η διδασκαλία του “Pythagorean Theorem of Baseball”.

3) Οι συλλεκτικές κάρτες ως ένα εργαλείο επιβράβευσης από προπονητές αναπτυξιακών προγραμμάτων & κατασκηνώσεων

Τέλος, οι συλλεκτικές κάρτες είναι μόνιμα ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο επιβράβευσης των αθλητών από προπονητές που δουλεύουν ιδιαίτερα σε μικρότερες ηλικίες. Είναι αμέτρητες οι ιστορίες από Έλληνες και μη προπονητές, όπως ο δικός μας ο Θόδωρος Ροδόπουλος που, λόγω της έκθεσης τους στην Αμερικανική αγορά, είχαν και έχουν την δυνατότητα να φέρνουν στην Ελλάδα αθλητικά συλλεκτικά αντικείμενα και κάρτες και να τα διανέμουν στα παιδιά που συμμετέχουν σε ακαδημίες ή σε προπονητικά camp. Το μεγάλο δε εύρος σε τιμές που έχουν οι κάρτες δίνουν την δυνατότητα στους προπονητές να μην αφήσουν κανένα παιδί ανικανοποίητο καθώς όλοι θα πάρουν κάρτες!

tracenchase91

Η παρουσία του Trace ‘N Chase στην Ελλάδα δίνει πλέον την δυνατότητα στους προπονητές όλων των επιπέδων να χρησιμοποιήσουν την κάρτα με αυτόν τον τρόπο.

Αυτά για την ώρα και μην ξεχνάτε το promo code και τον διαγωνισμό με τα δαχτυλίδια του Kobe!

Ακολούθησε το Trace ‘n Chase σε Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, Linkedin, αλλά και το κανάλι μας στο YouTube και μάθε τα πάντα γύρω από το #thehobby!