Τα έχουν ισοπεδώσει όλα: Στη Θεσσαλονίκη κάνουν βασιλόπιτα με μουσακά και γραβιέρα (vid)

Newsroom
Τα έχουν ισοπεδώσει όλα: Στη Θεσσαλονίκη κάνουν βασιλόπιτα με μουσακά και γραβιέρα (vid)
Φούρνος στη Θεσσαλονίκη έχει πάει το παραδοσιακό γλυκό σε άλλο επίπεδο, αφού το συνδυάζει με μουσακά, παστουρμά και καρμπονάρα

Φούρνος στη Θεσσαλονίκη δεν έχει το θεό του... Αποφάσισε να συνδυάσει το αγαπημένο σε όλους μας πρωτοχρονιάτικο γλυκό με λατρεμένα πιάτα όπως καρμπονάρα, παστουρμάς, μουσακάς κ.α.

Σύμφωνα με το GRtimes, ένας φούρνος στην οδό Μπότσαρη, έχει πάει τη παρασκευή βασιλόπιτας σε άλλο επίπεδο, βγάζοντας τα τελευταία χρόνια εκπληκτικές νέες γεύσεις, τόσο με γλυκιές όσο και με αλμυρές εκδοχές που δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο.

Βασιλόπιτα παστουρμά με γραβιέρα Νάξου, βασιλόπιτα μουσακά, βασιλόπιτα καρμπονάρα, ξεχωρίζουν από τις αλμυρές γεύσεις, ενώ στις γλυκιές, οι επιλογές είναι ακόμη περισσότερες. Βασιλόπιτα πάβλοβα, βασιλόπιτα τσιζκέικ, αρμενοβίλ, κρέμα κάστανο, κρέμα μήλο κανέλα, μιλφέιγ, μπουγάτσα, μπλακ φόρεστ κτλ.

 

Πίσω από αυτόν τον γαστριμαργικό πειρασμό, βρίσκεται η δημιουργός όλων αυτών των καινοτόμων γεύσεων βασιλόπιτας, Ελένη Καλλίδου. Όπως εξηγεί άρχισε να «εξερευνά» πριν από 3-4 χρόνια νέες πιθανές εκδοχές του παραδοσιακού εδέσματος, κάνοντας την αρχή με τη βασιλόπιτα παστουρμά από τις αλμυρές και με τη βασιλόπιτα τσιζκέικ από τις γλυκιές γεύσεις, οι οποίες έχουν φτάσει περίπου τις 20!