Το Forbes προτείνει στους αναγνώστες του να παραιτηθούν και να μετακομίσουν στην Ελλάδα: «Είναι όμορφα, φθηνά και έχει ποιοτικό φαγητό»

Newsroom
Το Forbes προτείνει στους αναγνώστες του να παραιτηθούν και να μετακομίσουν στην Ελλάδα: «Είναι όμορφα, φθηνά και έχει ποιοτικό φαγητό»
«Μπορείτε να παραιτηθείτε από τις δουλειές σας και να μετακομίσετε εκεί», η λίστα του Forbes για τα οικονομικότερα και καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ζει κάποιος, περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

«Φέτος είναι η χρονιά για να κυνηγήσετε το όνειρο. Παραιτηθείτε από την δουλειά σας και μετακομήστε στα πιο φθηνά μέρη στον πλανήτη». Με αυτή τη φράση ξεκινά το δημοσίευμα του Forbes με θέμα που αφορά τα καλύτερα μέρη που μπορεί να ζήσει κάποιος το 2023.

Μία από τις χώρες αυτές είναι η Ελλάδα, που εμφανίζεται στην 7η θέση αυτής της λίστας και είναι η πρώτη χρονιά που περιλαμβάνεται σε αυτή. Η συντάκτρια του δημοσιεύματος, η οποία αποτελεί μια αρκετά έμπειρη δημοσιογράφο σημειώνει ότι «τα τελευταία έξι χρόνια, εξετάζω τις φθηνότερες χώρες για να ζήσει κανείς σε όλο τον κόσμο». Εργαλείο της οι αναλύσεις του International Living, ενός οργανισμού που συλλέγει στοιχεία και παρουσιάζει τον Ετήσιο Παγκόσμιο Δείκτη Συνταξιοδότησης με τα κορυφαία μέρη για συνταξιοδότηση. Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται η Πορτογαλία.

Αλλά, η λίστα του Forbes δεν είναι μόνο για συνταξιούχους. Απευθύνεται σε όποιον αναζητά μια καλύτερη ζωή, μια πιο προσιτή ζωή ή απλώς έναν τρόπο να ξεφύγει από όλα τα προβλήματα που φέρνει ο φρενήρης ρυθμός της ζωής, με τη βία και τον διχασμό στην πολιτική στις ΗΠΑ.

H Ελλάδα έχει κάνει βήματα προόδου στη δημιουργία περισσότερων επιλογών έκδοσης βίζας, για να επιτρέψει σε όποιον το επιθυμεί να παραμείνει στη χώρα για μεγαλύτερο διάστημα, παρατηρεί το Forbes.

«Είναι όμορφο μέρος και έχει μερικά από τα καλύτερα φαγητά στον κόσμο και μια πλούσια, βαθιά ιστορία», λέει η συντάκτρια του International Living, Λιν Ρούλο.

Η χώρα είναι περισσότερο γνωστή για τα νησιά της. «Τα ελληνικά νησιά μπορούν να διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών για εξερευνήσεις. Αν η Ελλάδα γίνει το σπίτι σου, το island hopping γίνεται μέρος της ζωής σου», αναφέρει η Ρούλο. «Μην νομίζετε ότι έχει συνέχεια ήλιο. Αυτή είναι μια χώρα με εποχές. Για παράδειγμα, αν ζείτε στην Αθήνα, να περιμένετε πολύ ζεστά καλοκαίρια και δροσερούς, βροχερούς χειμώνες», συμπληρώνει στην αναφορά της.

Όπως σε όλες τις αναλύσεις που έκανε για την κάθε χώρα που είναι στην λίστα, σχετικά με το κόστος διαβίωσης, παρέθεσε και την εκτίμηση της για το κόστος διαβίωσης στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα στην Ελλάδα με περίπου 1.900€ το μήνα και κάποιος που μένει μόνος μπορεί να περάσει το μήνα με 1.600€. Βέβαια αυτά τα ποσά είναι αποτέλεσμα στατιστικών εκτιμήσεων του International Living.