Το ASMR σε άλλο επίπεδο: Ψιθυρίζουν μαθηματικές εξισώσεις και σε βοηθούν να κοιμηθείς

Γιάννης Μπαϊρακτάρης
Το ASMR σε άλλο επίπεδο: Ψιθυρίζουν μαθηματικές εξισώσεις και σε βοηθούν να κοιμηθείς
Η τεχνική του ψιθυρίσματος φαίνεται πως μπήκε και στον χώρο των μαθηματικών, αφού κάποιοι Youtubers κερδίζουν χιλιάδες προβολές λύνοντας εξισώσεις.

Τον όρο ASMR τον γνωρίσαμε πριν λίγα χρόνια, όταν ξαφνικά άρχισαν να ξεπετάγονται δεκάδες βίντεο με ανθρώπους που μιλούσαν ψιθυριστά και κάπως αισθησιακά. Ουσιαστικά όταν μιλάμε για ASMR (Autonomous sensory meridian response), έχουμε να κάνουμε με χαμηλόφωνους ήχους, που μας βοηθούν να χαλαρώσουμε, να αποβάλλουμε το στρες ή και να κοιμηθούμε.

Όλο αυτό το διάστημα έχουμε δει δημιουργούς περιεχομένου να ανεβάζουν βίντεο στο Youtube κάνοντας ASMR σχεδόν με τα πάντα. Από βούρτσες και πινέλα μέχρι μαθηματικές εξισώσεις! Κι όμως, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι αρέσκονται στο να χαλαρώνουν ακούγοντας το πυθαγόρειο θεώρημα και τον μετασχηματισμό Laplace.

Πιο συγκεκριμένα, τα βίντεο με τις μαθηματικές εξισώσεις τα βρήκαμε στον λογαριασμό του καναλιού Destiny Whispers, όπου η Youtuber διδάσκει μαθηματικά ψυθιριστά για περίπου 40 λεπτά. Ένα ολόκληρο μάθημα δηλαδή, στο οποίο ο σκοπός είναι να σε πάρει ο ύπνος.

Όπως εύστοχα έγραψε κι ένας χρήστης κάτω από το βίντεο «είναι η πρώτη φορά που κοιμάμαι στα μαθηματικά, χωρίς να έχω τύψεις ότι χάνω το μάθημα».