Sports Analytics School by Workearly: Πώς τα Analytics αλλάζουν το Ποδόσφαιρο;

Newsroom
Sports Analytics School by Workearly: Πώς τα Analytics αλλάζουν το Ποδόσφαιρο;
Η πρώτη ελληνική πλατφόρμα που εκπαιδεύει τους χρήστες στην ανάλυση δεδομένων στο ποδόσφαιρο, φέρνοντας το πρώτο αναγνωρισμένο Sports Data Science Certification Program.

Η πρώτη εκπαιδευτική πλατφόρμα στα Sports Analytics στην Ελλάδα έχει ήδη καταφέρει αριθμό ρεκόρ σε συμμετοχές από νέους χρήστες που θέλουν να εξειδικευτούν στην Ανάλυση Δεδομένων για Sports, τους κορυφαίους αθλητικούς συλλόγους αλλά και τους μεγαλύτερους παρόχους sports betting.

Πώς κάνουν scouting οι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης, όπως η Λίβερπουλ, η Ντόρτμουντ και ο Άγιαξ με την βοήθεια της Ανάλυσης Δεδομένων; Γιατί οι Διεθνείς ομάδες και οργανισμοί αναζητούν εξειδικευμένους Data Analysts σε όλον τον κόσμο;

Στις μέρες μας, η Ανάλυση Δεδομένων και η επιστήμη του Data Science έχει επεκταθεί και στον χώρο του Αθλητισμού.

Τα sports analytics στο ποδόσφαιρο φέρνουν πολύ σημαντικά αποτελέσματα για τις ομάδες. Οι τέσσερις κορυφαίοι τρόποι όπου χρησιμοποιούνται τα analytics στο ποδόσφαιρο είναι:

1. Ανάλυση απόδοσης: Η καλύτερη χρήση των analytics στο ποδόσφαιρο είναι ότι μπορούμε να κάνουμε ανάλυση απόδοσης. Όταν μελετάμε δεδομένα και αριθμούς για έναν ποδοσφαιριστή, μπορούμε να ανακαλύψουμε τα δυνατά ή τα αδύνατα σημεία του και να τα επεξεργαστούμε ανάλογα. Οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν metrics & analytics για να αναλύσουν τα βασικά σημεία του παιχνιδιού τους ώστε να βρουν πώς μπορούν να το βελτιώσουν. Τα στατιστικά αγώνων βοηθούν τις ομάδες να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για τους παίκτες τους και να κάνουν στρατηγικές νίκης.

2. Scouting: Μια άλλη πολύ σημαντική πτυχή της ανάλυσης του ποδοσφαίρου που δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα είναι το scouting, το οποίο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό. Τόσο συχνά ακούμε άγνωστους νεαρούς παίκτες να υπογράφουν σε μεγάλους συλλόγους και στη συνέχεια γίνονται μεγάλοι σταρ. Ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Ντόρτμουντ και ο Άγιαξ είναι δημοφιλείς για τη χρήση των analytics για την απόκτηση νέων παικτών. Μέσω του scouting, οι ομάδες παρακολουθούν παίκτες από διάφορα πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο, αναλύουν ποιος παίκτης θα ταίριαζε στο στυλ τους και στη συνέχεια τους υπογράφουν. Το Scouting εξοικονομεί πολλά χρήματα καθώς οι σύλλογοι παίρνουν αυτούς τους νεαρούς, πολλά υποσχόμενους παίκτες για πολύ λιγότερα χρήματα.

3. Ανάλυση αντιπάλων: Μια μεγάλη πτυχή της ανάλυσης δεδομένων ποδοσφαίρου είναι ότι όχι μόνο μπορεί κανείς να αναλύσει τη δική του ομάδα, αλλά μπορεί να αναλύσει και τους αντιπάλους. Δεδομένου ότι οι επαγγελματικοί αγώνες μεταδίδονται σε όλο τον κόσμο και τα δεδομένα τους είναι άμεσα διαθέσιμα, οι ομάδες μπορούν να αναλύσουν οποιοδήποτε επερχόμενο παιχνίδι αντιπάλου και να προετοιμαστούν ανάλογα. Αυτή είναι μια σημαντική διαδικασία καθώς με τη βοήθεια της ανάλυσης των αντιπάλων, οι ομάδες μπορούν να είναι πολύ πιο έτοιμες για ένα παιχνίδι και να έχουν ευνοϊκές στρατηγικές και τακτικές που μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

4. Προπόνηση και ανάπτυξη παικτών: Με τη χρήση της ανάλυσης δεδομένων, οι ομάδες μπορούν να βελτιώσουν τις μεθόδους προπόνησης και το στυλ παιχνιδιού τους. Η χρήση football analytics είναι επίσης πολύ σημαντική στην ανάπτυξη των παικτών. Η αντικειμενική και μετρήσιμη ανατροφοδότηση μπορεί να βοηθήσει τόσο τους προπονητές όσο και τους παίκτες να επιταχύνουν τη διαδικασία εκμάθησης και να δημιουργήσουν μια αποτελεσματική διαδικασία προπόνησης.

Η πρώτη εκπαιδευτική πλατφόρμα στα Sports Analytics διεκπεραιώνεται από το Workearly Greece.

● Αποτελεί το πρώτο εξειδικευμένο πρόγραμμα πρακτικής κατάρτισης στο Sports Data Science σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις της Παγκόσμιας Αγοράς και διοργανώσεων όπως το Champions League, την Premier League, αλλά και το NFL, το NBA, Formula1 και το UFC.
● Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικής προσομοίωσης, πάνω στα sports analytics, διάρκειας 3-5 μηνών, το οποίο γίνεται 100% Online και ασύγχρονα, δηλαδή κάθε συμμετέχων το παρακολουθεί όποτε επιθυμεί και στον ρυθμό που ταιριάζει στο υπόβαθρό του και τον διαθέσιμο χρόνο του.
● Είναι το μοναδικό πρόγραμμα Sports Analytics στην Ελλάδα που εκδίδει ψηφιακό πιστοποιητικό μέσω της Credly, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού.
● Είναι εξατομικευμένο. Κάθε συμμετέχων διαμορφώνει σε συνεννόηση με την ομάδα του Workearly το δικό του προσωπικό πλάνο, σύμφωνα με τις γνώσεις του, την εργασιακή εμπειρία του και κυρίως τους στόχους του.
● Οι απόφοιτοι έχουν την δυνατότητα να μπουν στην online βάση Sports Analytics Certified Professionals ώστε να βλέπουν το βιογραφικό και τα σκορ σου εκατοντάδες εταιρείες και ομάδες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. To μέγεθος της αγοράς των Sports Analytics ανέρχεται στα 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια και διεθνείς ομάδες και οργανισμοί όπως για παράδειγμα η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Σίτι αναζητούν εξειδικευμένους Data Analysts σε όλον τον κόσμο.

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα;

● Σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο των Sports analytics και την επιστήμη των δεδομένων στα Sports.
● Στους επαγγελματίες που βρίσκονται ήδη στον χώρο του Data Science και θέλουν είτε να εξελίξουν τις γνώσεις τους είτε να αποκτήσουν το Sports Analytics Certification.
● Σε προπονητές και αναλυτές που θέλουν να γνωρίσουν νέα εργαλεία ανάλυσης δεδομένων.
● Σε οποιαδήποτε ομάδα ή οργανισμό στην αθλητική βιομηχανία και το sports betting θέλει να εκπαιδεύσει τα στελέχη του στις τελευταίες τάσεις της αγοράς των Sports Analytics.

Στην πλατφόρμα μπορούν να εγγραφούν ακόμη και εταιρείες ή και πανεπιστήμια, δημιουργώντας τα δικά τους εργαστήρια ή δημοσιεύοντας θέσεις εργασίας.

Το πρώτο αναγνωρισμένο Sports Data Science Certification Program στην Ελλάδα - Κάνε αίτηση εδώ