Ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ανηλίκων το άγριο ξύλο σε σχολικό αγώνα της Θεσσαλονίκης

Newsroom
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ανηλίκων το άγριο ξύλο σε σχολικό αγώνα της Θεσσαλονίκης
Προμελετημένη η σημερινή επίθεση μεταξύ ανηλίκων στο ΔΑΚ Πυλαίας, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ρόπαλα, πυρσούς και full face.

Σοκάρουν τα επεισόδια βίας που διαδραματίστηκαν στο σχολικό πρωτάθλημα που διεξαγόταν αυτές τις ημέρες στην ανατολική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, ο οποίος και είχε παραχωρήσει το δημοτικό γήπεδο «Αντώνης Καραμπουρνιώτης» στην Πυλαια για τις ανάγκες των ποδοσφαιρικών αγώνων. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ένας 15χρονος να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Καπνογόνα, πυρσοί, βεγγαλικά, συνθήματα εντός του γηπέδου και συμπλοκές έξω από αυτό συνέθεσαν το σκηνικό, σε ένα κατά τα άλλα σχολικό πρωτάθλημα όπου αγωνίζονται μαθητές σχολείων.

Η σημερινή συμπλοκή μεταξύ ατόμων μόλις τελείωσε ο αγώνας ανάμεσα σε δύο λύκεια της Θεσσαλονίκης ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη να ανακοινώνει ότι αίρει την παραχώρηση του γηπέδου όπου διεξαγόταν οι αγώνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το συμβάν δεν ήταν μια απλή συμπλοκή όπου κάποιοι ανήλικοι πιάστηκαν στα χέρια, καθώς τα χτυπήματα που δέχθηκε ένας 15χρονος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι, να αιμορραγεί και να μεταφερθεί στο «Γεννηματάς», προήλθαν από αντικείμενα όπως ξύλα και ρόπαλα.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τη λήξη του αγώνα, περίπου στις 12.00 το μεσημέρι, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κρατώντας αντικείμενα στην κατοχή τους, όπως ξύλα, ρόπαλα και άλλα, επιτέθηκαν σε τρεις νεαρούς, οι οποίοι προηγουμένως παρακολουθούσαν τον αγώνα.

Πρόκειται για δύο αγόρια, ηλικίας 15 και 17 ετών, οι οποίοι είναι μαθητές ενός εκ των λυκείων που συμμετείχαν στον αγώνα, ενώ ο τρίτος φίλος τους ήταν παλαιός μαθητής του ίδιου σχολείου. Η συμπλοκή ήταν τόσο βίαιη που χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στους δύο νεαρούς, ενώ ο 15χρονος διεκομίσθη στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται προληπτικά. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το ΑΤ Πυλαίας-Χορτιάτη.

Σημειώνεται ότι ο τρόπος που λειτούργησαν τα άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, αλλά και τα εφόδια που είχαν μαζί τους, δείχνει ότι η ενέργειά τους ήταν καλά προμελετημένη και ότι το σχολικό πρωτάθλημα ήταν απλά μια αφορμή για να επιλύσουν τις διαφορές τους.