Συγκλονιστικές μαρτυρίες επιβατών στα Τέμπη: «Άκουσα στον ασύρματο να λένε "Πάμε κι όπου βγει"» (vid)

Newsroom
Συγκλονιστικές μαρτυρίες επιβατών στα Τέμπη: «Άκουσα στον ασύρματο να λένε "Πάμε κι όπου βγει"» (vid)
Εφιαλτικές στιγμές για δεκάδες τραυματίες από την σύγκρουση των δύο τρένων έξω από τη Λάρισα, στο ύψος του Ευαγγελισμού, λίγο πριν τις σήραγγες στα Τέμπη.

Δραματικές στιγμές με τουλάχιστον 16 νεκρούς, 85 τραυματίες και εγκλωβισμένους επιβάτες της αμαξοστοιχίας η οποία λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης(28/02) συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο, λίγο έξω από τη Λάρισα.

Την ίδια ώρα μια σοκαριστική καταγγελία έκανε επιβάτης του τρένου. Όπως είπε μπροστά στις κάμερες, άκουσε συνομιλία μεταξύ μηχανοδηγού και υπεύθυνου εισιτηρίων όπου ειπώθηκε «πάμε και όπου βγει».

Συγκεκριμένα, ο επιβάτης ανέφερε:

«Όταν είχαμε μείνει στο Παλαιοφάρσαλο με καθυστέρηση, όταν ακούς τον μηχανοδηγό να μιλά με τον υπεύθυνο των εισιτηρίων και να λέει "πάμε και όπου βγει", σίγουρα είσαι προϊδεασμένος ότι κάτι δεν θα πάει καλά. Ναι, το άκουσα μέσα των ασυρμάτων. Πάμε και όπου βγει. Αυτό ακριβώς και τίποτα άλλο. Μας καθυστέρησαν λόγω 15 λεπτά φόρτου κίνησης των σιδηροδρομικών γραμμών γιατί ήταν μονής οδού. Μάλλον έπρεπε να καθυστερήσουμε παραπάνω…».

Ένας άλλος επιβάτης, ο οποίος μάλιστα τραυματίστηκε από τη σύγκρουση, σημείωσε: «Στην αρχή ακούσαμε ότι θα υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση λόγω συγχύσεως των γραμμών. Μετά από λίγη ώρα λένε ότι η καθυστέρηση θα είναι είναι μεγαλύτερη γιατί ήταν μεγαλύτερη και η σύγχυση των γραμμών. Σταματήσαμε στη Λάρισα μετά από αυτό και την ώρα που ξεκινήσαμε, μετά από πέντε ακούσαμε ένα πολύ μεγάλο μπαμ. Δεν μπόρεσε κανείς να καταλάβει τι έγινε, φέραμε πολλές κωλοτούμπες μέσα στο βαγόνι, γύρισε το βαγόνι τούμπα, καλώδια να κρέμονται, φωτιές, καπνοί. Μιλάμε για έναν πανικό. Δεν μπορούσαμε να δούμε τι γινότανε. Εγώ ήμουν στο βαγόνι που ξέσπασε η φωτιά, στο Β2»