Καταγγελία μητέρας αγνοούμενης για τη ψυχολογική στήριξη: «Η ψυχίατρος με χαπάκωσε, της μιλούσα και μετά κοιτούσε στο υπερπέραν»

Newsroom
Καταγγελία μητέρας αγνοούμενης για τη ψυχολογική στήριξη: «Η ψυχίατρος με χαπάκωσε, της μιλούσα και μετά κοιτούσε στο υπερπέραν»
Ξεσπούν οι συγγενείς των αγνοουμένων με καταγγελίες για ανεπαρκή ενημέρωση και οργάνωση. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΛΑΤΑΡΙΩΦ

Γονείς αγνοούμενης κοπέλας από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη μιλώντας έξω από το ΓΝΛ περιέγραψαν μια χαοτική κατάσταση και ανεπαρκή οργάνωση και ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές προς τους συγγενείς των επιβατών.

Συγκεκριμένα ο πατέρας της κοπέλας ανέφερε: «Από τη τηλεόραση έμαθα ότι έγινε το συμβάν αυτό, εγώ δεν ήξερα τι ακριβώς έγινε. Ξυπνάω τη σύζυγο της λέω "ρε συ το παιδί μας με αυτό το τρένο είναι" και εκεί αρχίζει ο Γολγοθάς. Πήγαμε στον ΟΣΕ, εκεί δεν υπήρχε κανένας, μόνο μια σεκιούριτι, η οποία μας έλεγε ότι θα έρθουν οκτώ λεωφορεία, άλλοι έλεγαν επτά, άλλοι έξι και οι αστυνομικοί δεν ήξεραν τίποτα. Δεν ήξερα τι να κάνω. Σκεφτόμουν να φύγω στη Λάρισα γιατί δεν ξέραμε πόσα λεωφορεία να περιμένουμε... Δεν μας ενημέρωσαν ποτέ για να έρθουμε εδώ, απλά κάποια στιγμή μας είπαν ότι δεν θα έρθουν άλλα λεωφορεία.. Όπως ερχόμασταν εδώ σταματήσαμε στο σημείο του δυστυχήματος αλλά καλύτερα να μην πηγαίναμε ποτέ».

Ωστόσο, η μητέρα της αγνοούμενης καταγγέλλει πως αρμόδιοι τους έδιναν ελπίδες, ενώ άλλοι ήταν πολύ κυνικοί μαζί τους.

«Χθες που ήρθαμε, ήταν ακόμα πολύ νωρίς και γινόταν ένα μπάχαλο. Ένας έβγαινε έδινε ελπίδα και έλεγε: «Μη κάνετε έτσι, σηκώνουμε κι άλλα βαγόνια, βγαίνουνε κι άλλοι» και μετά ερχόταν άλλος και έλεγε ότι έπρεπε να είμαστε προετοιμασμένοι γιατί από δω και πέρα τα πράγματα δεν είναι καλά, ό,τι βγάζουμε είναι νεκροί. Αυτό μας το έλεγαν εχθές το μεσημέρι την ώρα που δεν ήξερα ούτε σε ποια λίστα να ψάξω. Όταν ακόμα βγάζουν και έχεις απέναντι σου ένα γονιό, πρώτα βεβαιώσου και μετά μίλα. Σε μια άλλη γυναίκα είπαν ότι το παιδί της ήταν αγνοούμενο και τελικά το βρήκαν και είναι βαριά τραυματισμένο. Έφυγε η γυναίκα και σε μισή ώρα ήταν πίσω. Πανηγύριζε στην αρχή και σε μισή ώρα έφυγε "κομμάτια"»

Σε ερώτηση του Gazzetta σχετικά με τους αρμόδιους που υποστηρίζουν ότι παρέχουν ψυχολογική στήριξη με ψυχολόγους και ψυχιάτρους, η γυναίκα τόνισε πως η ίδια δεν βίωσε κάτι τέτοιο.

«A, ναι; Ναι; Χθες ήρθε η ψυχίατρος ,όταν με χαπάκωσε ήμουν εδώ στο αυτοκίνητο και άρχισα να μονολογώ για το παιδί μου.. για όλα.. Σε κάποια φάση κάτι την ρωτάω και εκείνη κοιτούσε το υπερπέραν και μου είπε : "τι μου είπατε, ξαναπείτε μου