Οργή ΣΥΡΙΖΑ για Άδωνι Γεωργιάδη: «Κρεσέντο αλαζονείας ο χαρακτηρισμός «ευκαιρία» για τα Τέμπη»

Newsroom
Οργή ΣΥΡΙΖΑ για Άδωνι Γεωργιάδη: «Κρεσέντο αλαζονείας ο χαρακτηρισμός «ευκαιρία» για τα Τέμπη»
Με μια σκληρή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για κρεσέντο αλαζονείας και αμετροέπειας της κυβέρνησης, καυτηριάζοντας τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για «ευκαιρία σύγκρουσης με το βαθύ κράτος» με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη.

Σκληρή ανακοίνωση για την τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, σε εκπομπή της ΕΡΤ, σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά τον κ. Μητσοτάκη που χαρακτήρισε χωρίς ντροπή «θυσία» την τραγική απώλεια 57 ανθρώπων στα Τέμπη, σήμερα ο κ. Γεωργιάδης διαπίστωσε πως το δυστύχημα είναι «ευκαιρία» για την κυβέρνηση για «να συγκρουστεί με το βαθύ κράτος»», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας αφορμή από τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης σε εκπομπή της ΕΡΤ.

«Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα εξηγούσαμε στον αμετροεπή κ. Γεωργιάδη πως το «βαθύ κράτος» το έστησαν οι ίδιοι εδώ και 40 χρόνια και το διογκώνει εδώ και 4 χρόνια ο κ. Μητσοτάκης που κυβερνά με ρουσφέτια, αναξιοκρατία και τις πιο παλαιοκομματικές μεθόδους, με τις οποίες θυμήθηκε μετά την τραγωδία δήθεν να συγκρουστεί. Αλλά δεν βρισκόμαστε σε φυσιολογικές συνθήκες όταν έχουμε χάσει άδικα 57 ανθρώπινες ζωές», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα περιμέναμε τουλάχιστον ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του παρά το κρεσέντο αλαζονείας, αμετροέπειας και μετάθεσης ευθυνών, να σέβονται τουλάχιστον τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων. Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Η επίμαχη δήλωση Γεωργιάδη


Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, μεταξύ άλλων, είπε πως: «Πιστεύω ότι το δυστύχημα αυτό δίνει την ευκαιρία, και στην κυβέρνηση, να χαράξει με μεγαλύτερη σαφήνεια διαχωριστικές γραμμές στην ελληνική κοινωνία και να θέσει το πραγματικό δίλημμα των εκλογών. Γιατί έγινε το δυστύχημα; Το δυστύχημα έγινε για έναν βασικό λόγο. Γιατί εξακολουθεί να ζει το βαθύ κράτος του δημοσίου. Το αναξιοκρατικό κράτος, το κράτος που φτιάχτηκε τη δεκαετία του ’80 και που ζει μέχρι σήμερα. Είναι ίσως η ευκαιρία, για να τελειώσουμε με αυτό το κράτος».