Οδυνηρό μάθημα: Γυναίκα που δεν έδεσε την ζώνη ασφαλείας σε αεροπλάνο έσπασε την μύτη της (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Οδυνηρό μάθημα: Γυναίκα που δεν έδεσε την ζώνη ασφαλείας σε αεροπλάνο έσπασε την μύτη της (vid)
Μια γυναίκα αψήφησε τους κανόνες ενός αεροπορικού ταξιδιού με αποτέλεσμα να σπάσει την μύτη της.

Τα αεροπορικά ταξίδια μπορεί να είναι ένας βολικός και αποτελεσματικός τρόπος μετακίνησης, αλλά ενέχουν επίσης ορισμένους κινδύνους που οι επιβάτες πρέπει να γνωρίζουν.

Ένας από τους βασικότερους κανόνες ασφαλείας σε ένα αεροπλάνο είναι να ακολουθείτε την ένδειξη «δέστε τη ζώνη ασφαλείας», η οποία ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια αναταράξεων ή άλλων καταστάσεων όπου οι επιβάτες πρέπει να κάθονται με τις ζώνες ασφαλείας δεμένες. Ωστόσο, σε ένα πρόσφατο περιστατικό, μια γυναίκα αγνόησε αυτή την ένδειξη με αποτέλεσμα να σπάσει τη μύτη της.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε πτήση από τη Νέα Υόρκη προς το Λονδίνο. Η εν λόγω γυναίκα είχε καθίσει στη θέση της όταν εμφανίστηκε η ένδειξη «δέστε τη ζώνη ασφαλείας», αλλά αποφάσισε να την αγνοήσει και να σηκωθεί για να πάει στην τουαλέτα. Καθώς περπατούσε στο διάδρομο, το αεροπλάνο έπεσε ξαφνικά σε αναταράξεις, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο έδαφος.

Η πτώση της γυναίκας ήταν τόσο σοβαρή που κατέληξε να σπάσει τη μύτη της κατά την πρόσκρουση. Οι αεροσυνοδοί έσπευσαν αμέσως να τη βοηθήσουν και κάλεσαν γιατρό που βρισκόταν στο αεροπλάνο. Ο γιατρός εκτίμησε τα τραύματα της γυναίκας και διαπίστωσε ότι έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο το συντομότερο δυνατό.

Εκτός από την τήρηση της πινακίδας «δέστε τη ζώνη ασφαλείας», υπάρχουν και άλλα μέτρα ασφαλείας που μπορούν να λάβουν οι επιβάτες για να εξασφαλίσουν μια ασφαλή και άνετη πτήση. Σε αυτά περιλαμβάνονται η προσοχή στην ενημέρωση για την ασφάλεια που δίνουν οι αεροσυνοδοί, η ασφαλής τοποθέτηση των αποσκευών σας στα ντουλάπια και η διατήρηση της ζώνης ασφαλείας δεμένης ακόμη και όταν η ένδειξη είναι σβηστή.