Μανούριασαν στην κίνηση και βγήκε έξω με το μπαστούνι του τιμονιού (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Μανούριασαν στην κίνηση και βγήκε έξω με το μπαστούνι του τιμονιού (vid)
Απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε σε δρόμοσ την Αμερική, όταν ένας οδηγός απείλησε άνθρωπο με μπαστούνι.

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια ενός μποτιλιαρίσματος, όταν ένας οδηγός βαν απείλησε έναν άλλο οδηγό με ένα μπαστούνι. Το περιστατικό συνέβη στις ΗΠΑ και καταγράφηκε σε βίντεο. Έγινε γρήγορα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας οργή και εκκλήσεις για δράση.

Το βίντεο δείχνει τον οδηγό του βαν να βγαίνει από το όχημά του και να πλησιάζει το αυτοκίνητο του άλλου αυτοκινητιστή με ένα μπαστούνι στο χέρι. Τον βλέπουμε να φωνάζει και να κάνει επιθετικές χειρονομίες, ενώ κάποια στιγμή χτυπάει το παράθυρο του άλλου οδηγού.

Το περιστατικό αποτελεί μια ανησυχητική υπενθύμιση των κινδύνων της οδικής οργής και της επιθετικής οδήγησης. Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA), η επιθετική οδήγηση συμβάλλει έως και στο ένα τρίτο όλων των ατυχημάτων στους δρόμους των ΗΠΑ και τα περιστατικά οδικής οργής αυξάνονται τα τελευταία χρόνια.

Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη διαμάχη μεταξύ των δύο οδηγών στο συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά είναι σαφές ότι η συμπεριφορά του οδηγού του φορτηγού ήταν εντελώς απαράδεκτη.

Με αφορμή το περιστατικό, πολλοί άνθρωποι ζήτησαν αυστηρότερες ποινές για την επιθετική οδήγηση και την οδική οργή. Ορισμένοι πρότειναν ότι χρειάζονται περισσότερες εκστρατείες εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για να βοηθήσουν τους οδηγούς να κατανοήσουν τους κινδύνους αυτών των συμπεριφορών και πώς να τις αποφύγουν.