Μετά τη Θεσσαλονίκη... τώρα και στη Πάτρα γιατροί ξέχασαν βελόνα στην κοιλιά ασθενή

Επιμέλεια: Newsroom
Μετά τη Θεσσαλονίκη... τώρα και στη Πάτρα γιατροί ξέχασαν βελόνα στην κοιλιά ασθενή
Χειρουργείο ...ρουτίνας παραλίγο να στοιχίσει την ζωή σε πατρινό επιχειρηματία, από μία βελόνα!

Δεύτερο περιστατικό ιατρικής αμέλειας σε χειρουργείο της χώρας, καταγράφεται αυτή τη φορά στην Πάτρα, όπου οι γιατροί ξέχασαν βελόνα στην κοιλιά ασθενούς.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, επιχειρηματίας από την Πάτρα προγραμμάτισε χειρουργείο πριν από μια εβδομάδα, το οποίο και πραγματοποιήθηκε φαινομενικά με επιτυχία. Ωστόσο, ο άτυχος άνδρας, επιστρέφοντας σπίτι του αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και αφόρητους πόνους

Ο επιχειρηματίας από την Πάτρα επέστρεψε στον θεράποντα ιατρό του και έπειτα από εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως στη διάρκεια του χειρουργείου, ξέχασαν στην κοιλιά του μία βελόνα με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υποβληθεί σε νέα επέμβαση.

Ο άνδρας είναι πλέον καλά στην υγεία του και αναρρώνει, αλλά θα θυμάται για πάντα αυτό που του συνέβη!

Και στη Θεσσαλονίκη ξέχασαν βελόνα σε ασθενή

Δύο χειρουργοί καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 14 και 11 μηνών, αντιστοίχως την περασμένη εβδομάδα, επειδή «ξέχασαν» χειρουργική βελόνα, μήκους 12,5 εκατοστών, στην κοιλιά ασθενούς, ύστερα από γυναικολογική επέμβαση, σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τούς έκρινε ένοχους για σωματική βλάβη από αμέλεια, ενώ για την ίδια πράξη κατέστη κατηγορούμενος κι ένας νοσηλευτής- εργαλειοδότης, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή 7μηνης φυλάκισης.