Νέα βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη: Καρέ - καρέ η μοιραία πορεία τους (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Νέα βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη: Καρέ - καρέ η μοιραία πορεία τους (vid)
Τα πλάνα είναι από την κάμερα που καταγράφει την κίνηση στην Εθνική Οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Τεμπών.

Νέα βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων στο δυστύχημα των Τεμπών, προβλήθηκαν στην εκπομπή του Alpha, «TLive».

Στα νέα βίντεο φαίνεται καρέ καρέ η πορεία του Intercity 62 και του εμπορικού τρένου στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή πριν τη σύγκρουση στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.

Τα πλάνα είναι από την κάμερα που καταγράφει την κίνηση στην Εθνική Οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Τεμπών. Παράλληλα, σε πλάνα από άλλες κάμερες, φαίνονται οι πρώτες στιγμές μετά τη σύγκρουση, όταν τα διασωστικά μέσα σπεύδουν στο σημείο.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, καταγράφηκε η διέλευση των οχημάτων από τον αυτοκινητόδρομο Λάρισας-Θεσσαλονίκης. Ένα δυνατό φως εμφανίζεται να κινείται με σταθερή ταχύτητα με κατεύθυνση προς τον νότο. Προσεγγίζει το σημείο όπου διασταυρώνεται ο αυτοκινητόδρομος με την σιδηροδρομική γραμμή. Είναι η εμπορική αμαξοστοιχία 63503 που πλησιάζει στο μικρό τούνελ που βρίσκεται στο ύψος του αυτοκινητόδρομου. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα στην δεξία πλευρά του δρόμου, καταγράφεται και η διέλευση ενός ακόμη συρμού τρένου. Τα αναμμένα φώτα στα βαγόνια μαρτυρούν ότι είναι η επιβατική αμαξοστοιχία Intercity 62, όπου και αυτό προσεγγίζει με σταθερή ταχύτητα το ίδιο τούνελ περνώντας κάτω από αυτό.

Δευτερόλεπτα αργότερα εμφανίζεται μια στιγμιαία λάμψη και ακολουθεί μια τεράστια έκρηξη. Είναι η στιγμή του τραγικού δυστυχήματος, που τα τρένα συγκρούονται στα Τέμπη και τυλίγονται στις φλόγες.