Κατερίνα Στεφανίδη για την ανάρτηση της μητέρας της: «Δεν ταυτίζομαι με τα λεγόμενα και τα πιστεύω της»

Επιμέλεια: Newsroom
Κατερίνα Στεφανίδη για την ανάρτηση της μητέρας της: «Δεν ταυτίζομαι με τα λεγόμενα και τα πιστεύω της»
Θύελλα ξεσήκωσε με ανάρτησή της στο Twitter η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μητέρα της Κατερίνας Στεφανίδη, Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη, αλλά η σπουδαία αθλήτρια πήρε αποστάσεις.

Σαφείς αποστάσεις κρατά η Ολυμπιονίκης του στίβου Κατερίνα Στεφανίδη, από την ανάρτηση της μητέρας της, Ζωής Βαρέλη-Στεφανίδη, την οποία πάντως απέσυρε ζητώντας συγγνώμη.

Προκληθείσα να σχολιάσει την «απίστευτη μισογυνιστική σεξιστική επίθεση της μητέρας σου κατά μιας κυρίας που κατήγγειλε σεξουαλική κ σωματική κακοποίηση κ ξυλοδαρμό» η Κατερίνα Στεφανίδη, ξεκαθάρισε ότι «δεν ταυτίζομαι με τα λεγόμενα και τα πιστεύω της μητέρας μου».

«Εσύ δηλαδή συμφωνείς με ότι πιστεύουν ή λένε οι γονείς σου; Εγώ πάντως όχι. Ντροπή σου που έρχεσαι στο προσωπικό μου προφίλ να μου γράψεις για κάτι που δεν έχει να κάνει στο παραμικρό με εμένα ή τις δικές μου προσωπικές αντιλήψεις», δήλωσε μάλιστα η πρωταθλήτρια.

11

Το χρονικό

Νωρίτερα την Τετάρτη η Ζωή Βαρέλη - Στεφανίδη, η οποία είναι υποψήφια βουλευτής στην ανατολική Αττική και περιφερειακή σύμβουλος με τη 'Δύναμη Ζωής' της Ρένας Δούρου, αφού αναπαρήγαγε μέσω του Twitter το δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό», που αναφερόταν στην υπόθεση της κακοποίησης της Ελένης Χρονοπούλου από τον Αλέξη Γεωργούλη.

Όπως ήταν φυσικό, η ανάρτηση προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις με αποτέλεσμα λίγο μετά η μητέρα της Κατερίνας Στεφανίδη να την αποσύρει. Σφοδρή ήταν η αντίδραση από τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλο Χρηστίδη και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έγραψε τα εξής: «Υποψήφια Βουλευτής @syriza_gr. Συγχαρητήρια @atsipras για τις επιλογές σας. Αναμένουμε την αντίδραση @tsapanidou! Μόνο ντροπή.

Mετά το σάλο που προκλήθηκε, με ανάρτηση 35 λέξεων η Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη ζήτησε συγγνώμη και απολογήθηκε για την ανάρτηση της.

«Ζητώ συγγνώμη για την απαράδεκτη ανάρτηση μου. Αναγνωρίζω το λάθος μου και γι’ αυτό κατέβασα αμέσως τη σχετική ανάρτηση. Ως γυναίκα και μητέρα γυναικών απολογούμαι για τα συναισθήματα που το σοβαρό μου ατόπημα προκάλεσε».