Πονάς μόνο που το βλέπεις: Η στιγμή που ποδηλάτης χτύπησε πεζό (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Πονάς μόνο που το βλέπεις: Η στιγμή που ποδηλάτης χτύπησε πεζό (vid)
Kαθώς αυξάνεται ο αριθμός των ποδηλατών στους δρόμους, αυξάνεται και ο κίνδυνος ατυχημάτων και τραυματισμών.

Ένας ποδηλάτης κατά τη διάρκεια ενός αγώνα χτύπησε ένα περαστικό, ο οποίος αψήφισε το γεγονός ότι εκείνη τη στιγμή λάμβανε μέρος ένας αγώνας. Ο ποδηλάτης μη μπορώντας να ελαττώσει την ταχύτητα του, έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε έναν πεζό.

Η ποδηλασία έχει γίνει δημοφιλής τρόπος μετακίνησης τα τελευταία χρόνια, με πολλούς ανθρώπους να στρέφονται στο ποδήλατο ως έναν τρόπο να παραμένουν δραστήριοι, να εξοικονομούν χρήματα από τα έξοδα μεταφοράς και να μειώνουν το αποτύπωμα άνθρακα. Ωστόσο, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των ποδηλατών στους δρόμους, αυξάνεται και ο κίνδυνος ατυχημάτων και τραυματισμών.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας, μόνο το 2019 σημειώθηκαν πάνω από 800 θάνατοι που σχετίζονται με ποδήλατα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πολλά από αυτά τα ατυχήματα αφορούσαν συγκρούσεις με μηχανοκίνητα οχήματα, αλλά τα ατυχήματα με πεζούς αποτελούν επίσης ανησυχία.

 

Όταν ένας ποδηλάτης συγκρούεται με πεζό, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά. Οι πεζοί συχνά αιφνιδιάζονται και δεν έχουν καμία προστασία από την πρόσκρουση ενός ποδηλάτου. Οι τραυματισμοί που υφίστανται μπορεί να κυμαίνονται από μικρές μελανιές και κοψίματα έως σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ακόμη και θάνατο.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό, οι αστυνομικοί του Τμήματος Οδών και Μεταφορών θα διεξάγουν ενδελεχή έρευνα για να προσδιορίσουν τα αίτια του ατυχήματος. Πιθανότατα θα πάρουν συνεντεύξεις από μάρτυρες, θα εξετάσουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και θα εξετάσουν τον τόπο του ατυχήματος για τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στο τι συνέβη.

Η έρευνα θα προσπαθήσει να καθορίσει ποιος έφταιγε για το ατύχημα και ποιες, αν υπάρχουν, κατηγορίες θα πρέπει να απαγγελθούν. Ωστόσο, το περιστατικό χρησιμεύει ως υπενθύμιση της σημασίας των ασφαλών πρακτικών ποδηλασίας και της ανάγκης για όλους τους χρήστες του δρόμου να είναι προσεκτικοί και να γνωρίζουν το περιβάλλον τους.