Οι γιοί του Διονυσίου μιλάνε για τη φυλάκιση του Στράτου: «Άδικη... ήταν ντόμπρος, αν έφταιγε θα το έλεγε»

Οι γιοί του Διονυσίου μιλάνε για τη φυλάκιση του Στράτου: «Άδικη... ήταν ντόμπρος, αν έφταιγε θα το έλεγε»
Τα αδέρφια Άγγελος, Στέλιος και Διαμαντής Διονυσίου, από τον καναπέ του «Στούντιο 4» μίλησαν για τον αγαπημένο τους πατέρα.

Καλεσμένοι στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης(04/05) ο Στέλιος Διονυσίου, ο Άγγελος Διονυσίου και ο Διαμαντής Διονυσίου με αφορμή την επερχόμενη μουσική τους συνάντηση. Τα τρία αδέλφια αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην περίοδο που ο αγαπημένος τους πατέρας, Στράτος ήταν προφυλακιστέος.

Στην αρχή ο Άγγελος αναφέρθηκε στο λόγο φυλάκισης του πατέρα του λέγοντας: «Υπήρχαν τότε στη Θεσσαλονίκη δύο μαγαζιά. Ο πατέρας μου επέλεξε να πάει στο ένα μαγαζί και αυτός που είχε το άλλο μαγαζί, τον πιάσανε και τον βάλανε σε ένα αυτοκίνητο που καπνίζανε... Και όταν μετά πιάσανε έναν, τον ρωτήσανε "σε ποιον έχεις δώσει" και είπε: "έχω δώσει σε αυτόν, σε αυτόν, σε αυτόν" και «έδωσε» και τον πατέρα μου. Ήρθαν στο σπίτι, ψάξανε, δεν βρήκαν τίποτα. Ήταν ακόμα Χούντα τότε. Θυμάμαι μπήκανε μέσα στο σπίτι και τα κάνανε όλα ανω κάτω και πήγανε κατευθείαν στο δωμάτιο του. Δεν βρήκανε τίποτα. Εγώ πήγα να τον προλάβω αλλά δεν τον πρόλαβα. Τον πήρανε μέσα γιατί υπήρχε καταγγελία. Τότε ήταν αλλιώς ο νόμος. Ο τότε διοικητής του είπε: "πες ότι πήρες μια φορά το 1970 και εγώ θα σε καθαρίσω". Δεν περίμενε τον δικηγόρο ο Στράτος, υπέγραψε και έτσι τον στείλανε στα δικαστήρια, ότι και καλά ομολόγησε. Έτσι προφυλακίστηκε και έκατσε εννέα μήνες».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο δίσκο του Στράτου Διονυσίου που έγινε μέσα στη φυλακή: «Ήρθε κινητό studio τότε, είχαν πάρει άδεια για να γίνει ο δίσκος. Μάλιστα, είχαν βάλει και ηχεία έξω και όλοι στο προαύλιο ακούγανε και χόρευαν ζεμπέκικο.... Τον Στράτο τον αγαπούσαν όλοι.

Στο τέλος ο Στέλιος σημείωσε ότι όλο αυτό που πέρασε ο πατέρας του ήταν μια αδικία. Πιο αναλυτικά είπε: «Ήταν μια αδικία γιατί ο Στράτος ήταν τόσο ντόμπρος που αν έκανε κάτι ή έφταιγε, θα έλεγε "εντάξει, έκανα βλακεία, θα το πληρώσω"»