Έξαλλος ο Χατζηνικολάου στον Παπαδάκη για τους κανόνες του debate: «Δεν ξανασυμμετέχω, δεν είμαστε γλάστρες»
Στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, εκτός από τον Νίκο Χατζηνικολάου, το παρών έδωσε και ο Γιώργος Παπαδάκης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει το κανάλι στο debate των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.
Ο έμπειρος δημοσιογράφος όμως, προχώρησε σε ένα ξέσπασμα σχετικά με την όλη διαδικασία και τον τρόπο που θα γίνει το debate, λέγοντας προς τον συνάδελφό του: «Να ευχηθώ καλό βόλι στο ντιμπέιτ αλλά πρέπει να σου πω ένα, δυο πράγματα ως παλαιός του θεσμού. Εγώ έχω, όπως ξέρεις, μακρά εμπειρία η οποία δεν ήταν θετική και για αυτό εδώ και δέκα χρόνια πήρα την απόφαση να μη μετάσχω ξανά σε κανένα ντιμπέιτ με αυτούς τους κανόνες. Λοιπόν, Γιώργο μου, κάνε καλή προπόνηση πως θα χωρέσει το εκρηκτικό δημοσιογραφικό σου ταπεραμέντο στα 30″ και στα 15 δευτερόλεπτα πρώτον. Δεύτερον, κάνε καλή προπόνηση πως θα συγκρατήσεις την παρόρμηση κάθε δημοσιογράφου, με τη δική σου εμπειρία και διαδρομή, να διακόψει και να θέσει ένα ερώτημα όταν ακούει μια ανακρίβεια ή όταν ακούει κάτι που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Επίσης, πως θα συγκρατήσεις την παρόρμηση σου όταν θα ακούσεις έναν άλλον αρχηγό να φέρνει ένα στοιχείο στη συζήτηση που επιβεβαιώνει ένα προηγούμενο ερώτημα σου και εσύ δεν θα μπορείς να το αξιοποιήσεις».
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπαδάκης είπε: «Έχω την εντύπωση ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι λάθος. Είναι λάθος γιατί εδώ δεν πάμε να δημιουργήσουμε ένα τηλεοπτικό προϊόν, δεν είναι θέμα μυθοπλασίας, μιλάμε για εθνικές εκλογές και τη δυνατότητα που έχει ο δημοσιογράφος να ρωτήσει και ο πολιτικός αρχηγός να απαντήσει. Δεν του δίνεις τη δυνατότητα να κάνει ελεύθερα τη δουλειά του, να διατυπώσει το ερώτημα του, να του πει… εγώ σε ρώτησα τι ώρα είναι και εσύ μου απαντάς για τον καιρό».
Στη συνέχεια, ο Νίκος Χατζηνικολάου, συμπλήρωσε: «Θέλω να κάνω μια πρόταση με την ελπίδα ότι θα την συνυπογράψεις. Διότι την έχω ξανακάνει αυτή την πρόταση και το ’19 που και πάλι αρνήθηκα να μετάσχω με αυτούς τους κανόνες. Κατά τη γνώμη μου το ντιμπέτ, που δεν είναι ντιμπέιτ αλλά είναι παράλληλοι μονόλογοι, πρέπει να οργανώνεται από την ΕΣΗΕΑ και από τους δημοσιογράφους με κανόνες που εκείνοι θα ορίζουν. Οι δημοσιογράφοι δεν είναι διακοσμητικοί, δεν είναι γλάστρες που οι πολιτικοί αποφασίζουν σε μια διακομματική επιτροπή αν και πόσες ερωτήσεις θα κάνουν, πόσα δευτερόλεπτα θα διαρκέσουν, αν θα έχουν δυνατότητα διευκρινήσεων ή όχι».