Γυναίκα που χτυπήθηκε από κεραυνό εξηγεί πως τα παπούτσια της έσωσαν τη ζωή

Γυναίκα που χτυπήθηκε από κεραυνό εξηγεί πως τα παπούτσια της έσωσαν τη ζωή
Η Άμπερ Κόνγκλετον έμεινε προσωρινά κουφή και δεν μπορούσε να περπατήσει αφού ένας κεραυνός έπεσε λίγα μόλις μέτρα δίπλα της, αλλά ισχυρίζεται ότι τα λαστιχένια παπούτσια της μπορεί να της έσωσαν τη ζωή

Μια γυναίκα που επέζησε από ένα τρομακτικό χτύπημα κεραυνού θεωρεί ότι τα υποδήματα της έσωσαν τη ζωή. Η Amber Congleton, από την Αϊόβα, είχε μόλις βγει από το αυτοκίνητό της σε ένα πάρκινγκ στο Cedar Rapids την Κυριακή (7 Μαΐου) όταν ξαφνικά έπεσε στο έδαφος ουρλιάζοντας.

Η 20χρονη βρισκόταν μόλις δύο μέτρα μακριά από μια μάντρα με καρότσια που χτυπήθηκε από κεραυνό σε ένα τόσο ισχυρό χτύπημα που την έριξε κάτω. Η Άμπερ έχασε την ακοή της και έμεινε με μουδιασμένα πόδια, με αποτέλεσμα να φοβάται ότι δεν θα μπορέσει ποτέ ξανά να σταθεί όρθια.

Αλλά είπε ότι οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι που επέζησε από το περιστατικό και υπέθεσαν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στις λαστιχένιες σόλες Birkenstocks που φορούσε.

«Ήταν μια κατάσταση χάους, μόλις βγήκα από το αυτοκίνητό μου και μέσα σε 10 δευτερόλεπτα με χτύπησε και ειλικρινά δεν είχα ιδέα για ένα λεπτό τι συνέβη. Μόλις χτύπησε το πράγμα με το καρότσι έχασα την ακοή μου και κατά κάποιο τρόπο έπεσα στο πάτωμα φωνάζοντας για βοήθεια επειδή τα πόδια μου ήταν σαν χυλόπιτα.

Ως εκ θαύματος, η Άμπερ υπέστη μόνο μικροτραυματισμούς και οι γιατροί εξεπλάγησαν από την καλή της κατάσταση.

Η Άμπερ είπε ότι οι γιατροί πιστεύουν ότι τα Birkenstocks της ήταν αυτά που μπορεί να την έσωσαν από το να τραυματιστεί σοβαρά. Τα σανδάλια ήταν κατασκευασμένα από καουτσούκ, το οποίο είναι ηλεκτρικός μονωτής - που σημαίνει ότι ο ηλεκτρισμός δεν μπορεί να περάσει μέσα από αυτό.