«Καρφιά» Τσίπρα σε Βαρουφάκη: «Alter ego του Μητσοτάκη, με τις ανοησίες περί Δήμητρας του έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο» (vid)

Newsroom
«Καρφιά» Τσίπρα σε Βαρουφάκη: «Alter ego του Μητσοτάκη, με τις ανοησίες περί Δήμητρας του έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο» (vid)
«Αν δεν υπήρχε ο κύριος Βαρουφάκης, θα έπρεπε ο κύριος Μητσοτάκης να τον εφεύρει» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε, για τις εκλογές 2023, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως δεν είναι σχέδιό του ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης που θα στηρίζεται στην ανοχή ενός κόμματος.

«Το πρώτο και το τρίτο κόμμα θα έχει τη δυνατότητα να φτιάξει κυβέρνηση το βράδυ των εκλογών», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν το πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ ,ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να φτιάξει κυβέρνηση. Δεν θα ρισκάρει μια δεύτερη εκλογή, παρά τα όσα λέει. Αν δεν τα καταφέρει, θα πάμε σε δεύτερες εκλογές», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αν το πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πάμε σε κυβέρνηση, δεν θα πάμε σε δεύτερες εκλογές. Θα έχουμε σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν είναι το όραμα μου ούτε το σχέδιο μου να έχουμε μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται στην ανοχή ενός κόμματος. Θέλω κυβέρνηση σταθερότητας και μακράς πνοής», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως «αυτοεξαιρέθηκε από το προσκλητήριο των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων» για την επόμενη ημέρα.

 

«Αν δεν υπήρχε ο κ. Βαρουφάκης, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να τον εφεύρει. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ήταν το alter ego του. Με τις ανοησίες περί Δήμητρας- μια εμμονή που όλοι γνωρίζουμε αλλά την ξεπεράσαμε οριστικά το 2015, γιατί αυτές ήταν οι απόψεις Σόιμπλε- και τη σπουδή του να το φέρει στη συζήτηση προεκλογικά, έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο στον κ. Μητσοτάκη. Δεν ξέρω αν ήταν συνεννοημένοι ή αν απλά ήταν μια χρήσιμη προσφορά του κ. Βαρουφάκη στον κ. Μητσοτάκη», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας.