Κυνηγώντας την αθανασία: Εκατομμυριούχος έκανε ένεση με το αίμα του γιου του (vid)
Σε έναν κόσμο όπου η επιδίωξη της αιώνιας νεότητας έχει τροφοδοτήσει αμέτρητες βιομηχανίες και πειράματα, ένα άτομο έχει οδηγήσει αυτή την επιθυμία σε πρωτοφανή ύψη. O Bryan Johnson απασχολεί ανά περιόδους τα ειδησεογραφικά δίκτυα, καθώς η ακόρεστη δίψα του να αψηφήσει τη διαδικασία της γήρανσης, τον οδηγεί σε μοναδικές πράξεις. Ορμώμενος από μια ανυποχώρητη αποφασιστικότητα έχει αποκτήσει φήμη για τις εξωφρενικές ετήσιες δαπάνες του ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων, όλα στο όνομα της αναζωογόνησης του σώματος και του μυαλού του. Ωστόσο, το τελευταίο του εγχείρημα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις, καθώς επέλεξε να υποβληθεί σε μια άκρως αντισυμβατική διαδικασία: να κάνει ένεση στον εαυτό του με το αίμα του έφηβου γιου του.
Το Biohacking, η πρακτική των αυτοπειραματισμών για την ενίσχυση των σωματικών και πνευματικών ικανοτήτων κάποιου, έχει αποκτήσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Λάτρεις όπως ο Johnson εξερευνούν διάφορες μεθόδους, από συμπληρώματα και δίαιτες μέχρι τεχνολογίες αιχμής, για να διευρύνουν τα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων. Ενώ η κοινότητα του biohacking έχει γίνει μάρτυρας πρωτοποριακών εξελίξεων, η απόφαση του Johnson να κάνει ένεση στον εαυτό του με το αίμα του γιου του θολώνει τα όρια μεταξύ της καινοτομίας και των ηθικών ανησυχιών.
Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, η έννοια της «Πηγής της Νεότητας» έχει γοητεύσει την ανθρώπινη φαντασία. Αναρίθμητοι θρύλοι και μύθοι έχουν αναδυθεί, υποσχόμενοι αιώνια νεότητα και ζωτικότητα σε όσους ανακαλύψουν την ασύλληπτη πηγή της. Στη σύγχρονη εποχή, οι επιστήμονες αναζητούν ακούραστα τα κλειδιά για την επιβράδυνση ή ακόμη και την αντιστροφή της διαδικασίας γήρανσης.
Παρακινούμενος από την επιθυμία να ανακτήσει τη νεότητά του, ο Johnson πήρε την αμφιλεγόμενη απόφαση να κάνει ένεση στον εαυτό του με το αίμα του έφηβου γιου του. Οι υποστηρικτές αυτής της πρακτικής υποστηρίζουν ότι το νεανικό αίμα περιέχει αναζωογονητικές ιδιότητες που μπορούν δυνητικά να αντιστρέψουν τις συνέπειες της γήρανσης. Επισημαίνουν επιστημονικές μελέτες που αφορούν ζωικά μοντέλα, οι οποίες έχουν δείξει ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Ωστόσο, τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και η ασφάλεια τέτοιων διαδικασιών σε ανθρώπους παραμένουν αβέβαια, προκαλώντας ένα ευρύ φάσμα ηθικών ανησυχιών.