Ένα δέντρο με 95 κιλά σοκολάτας: H πιο ακραία δοκιμασία γλυκού στο ισπανικό MasterChef
Ένα πολύ ενδιαφέρον twist είχε η πρόσφατη δοκιμασία αποχώρησης στην 11η σεζόν του ισπανικού MasterChef. Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που οι τέσσερις παίκτες που ήταν υποψήφιοι, φόρεσαν τις μαύρες ποδιές τους και κατέβηκαν στις κουζίνες τους, είδαν με φόβο, αλλά και δέος το «πιάτο» που θα έπρεπε να αντιγράψουν.
Βέβαια, για να είμαστε σαφείς δεν ήταν ακριβώς πιάτο, αλλά ολόκληρο δέντρο! Ο καλεσμένος σεφ, David Pallas, ένας από τους πιο γνωστούς ζαχαροπλάστες της Ισπανίας έφερε στο πλατό του MasterChef ένα «δέντρο», το οποίο ήταν φτιαγμένο από 95 κιλά σοκολάτας.
Η δημιουργία του Pallas άφησε τους παίκτες με το στόμα ανοιχτό και δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν. Μάλιστα, ο σεφ για να το κάνει ακόμη καλύτερο πήρε ένα πριόνι και έκοψε ένα από τα κλαδιά του δέντρου, δείχνοντας στους παίκτες ότι αποτελείται εξ ολοκλήρου από σοκολάτα.
«Έχει ύψος 2,5 μέτρα και ζυγίζει 95 κιλά», εξήγησε ο σεφ. Οι λεπτομέρειες του δέντρου σοκολάτας ήταν εντυπωσιακές, ενώ οι καρποί του περιείχαν στο εσωτερικό τους και κομμάτια λευκής σοκολάτας.
Το ερώτημα και το άγχος των παικτών όμως εκείνη τη στιγμή ήταν το εξής: «Θα έπρεπε άραγε να φτιάξουν ένα αντίγραφο αυτού του δέντρου;». Ευτυχώς για αυτούς δεν θα έφτιαχναν ένα δέντρο ύψους 2,5 μέτρων, αλλά ένα μικρότερο, που θα έφτανε το ένα μέτρο.
Δεν το λες και λίγο βέβαια. Μιλάμε άλλωστε για την ίσως πιο ακραία δοκιμασία γλυκού που έχουμε δει σε οποιοδήποτε MasterChef!