Η ελληνική κουζίνα στη 2η θέση του κόσμου: Ποια παραδοσιακά φαγητά ξεχώρισαν
Στη 2η θέση του κόσμου, μετά και την αντίστοιχη ιταλική, με 4,69 αστέρια βρέθηκε η ελληνική κουζίνα με βάση τα ετήσια βραβεία που κατανέμει το «TasteAtlas» η, όπως αναφέρεται, «εγκυκλοπαίδεια γεύσεων, παραδοσιακών πιάτων, κουζινών και εστιατορίων».
Όπως σημειώνουν στη σχετική ιστοσελίδα τους «έχουν καταγράψει πάνω από 10.000 τρόφιμα και ποτά και υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες που δεν έχουν ακόμη ερευνηθεί και χαρτογραφηθεί».
world's best cuisines according to @TasteAtlas pic.twitter.com/6bgKuRwL9L
— PlotSet.com 📊 (@plotset) June 2, 2023
Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η ιταλική κουζίνα επικράτησε της αντίστοιχης ελληνικής, συγκεντρώνοντας 4,72 αστέρια.
Στη σχετική λίστα, η ιστοσελίδα του οδηγού γεύσεων έχει ξεχωρίσει εκατοντάδες ελληνικά φαγητά και υλικά, αλλά μόνο λίγα τοποθετεί στις πρώτες θέσεις βάσει αξιολόγησης. Συγκεκριμένα, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνει το λάδι Καλαμάτας, το φυστίκι Αιγίνης, τα ροδάκινα Νάουσας, το σαγανάκι και ο ντάκος.
Μεταξύ των 399 τροφίμων και υλικών που έχει τοποθετήσει στη σχετική του λίστα ο οδηγός, μπορεί κανείς να διακρίνει και παγκόσμια εδέσματα, όπως είναι το σουβλάκι, ο μουσακάς, η χωριάτικη, το τζατζίκι, τη σπανακόπιτα, τα γεμιστά, τη φέτα και, μεταξύ άλλων, τη μαστίχα.
Πηγή: Reader.gr
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- «Γκάφα» από Μπογδάνο και Εμφιετζόγλου: Μπέρδεψαν τα σήματα και έβαλαν αυτό του Δημοκρατικού Στρατού
- Απλησίαστο το σουβλάκι στη Μύκονο: Έως και 15 ευρώ το τυλιχτό, ποιες είναι οι τιμές στα νησιά (vid)
- Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου καταγγέλλει τον Βελόπουλο για «παράνομες οικονομικές συναλλαγές» με καταληψίες στο Άγιο Όρος