Βρέθηκε σε κατάσταση αμοκ και έφτυνε τους επιβάτες αεροπλάνου: Το πλήρωμα την τραβούσε από τα πόδια (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Βρέθηκε σε κατάσταση αμοκ και έφτυνε τους επιβάτες αεροπλάνου: Το πλήρωμα την τραβούσε από τα πόδια (vid)
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η συμπεριφορά της γυναίκας φαινόταν όλο και πιο παράλογη, παρουσιάζοντας σημάδια θυμού και ταραχής.

Σε ένα σοκαριστικό περιστατικό που διέκοψε μια πτήση, μια γυναίκα απομακρύνθηκε με τη βία από το αεροπλάνο αφού επέδειξε αποκρουστική συμπεριφορά φτύνοντας τους συνεπιβάτες της. Το οδυνηρό περιστατικό άφησε άναυδους όλους τους επιβαίνοντες και υπογράμμισε την ανάγκη για ταχεία δράση όσον αφορά τη διατήρηση της ασφάλειας και της τάξης κατά τη διάρκεια των αεροπορικών ταξιδιών.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η συμπεριφορά της γυναίκας φαινόταν όλο και πιο παράλογη, παρουσιάζοντας σημάδια θυμού και ταραχής. Καθώς η πτήση απείχε λίγα λεπτά πριν οι ενέργειές της γίνονταν όλο και πιο ενοχλητικές, με αποκορύφωμα μια ενοχλητική πράξη φτυσίματος σε αρκετούς συνεπιβάτες που κάθονταν σε κοντινή απόσταση.

Η πράξη του φτυσίματος, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου κατά την οποία η προσωπική υγιεινή και οι προφυλάξεις για την υγεία είναι υψίστης σημασίας, προκάλεσε σοκ στην καμπίνα. Οι επιβάτες, δικαιολογημένα εξοργισμένοι και ανήσυχοι για την ευημερία τους, ειδοποίησαν αμέσως τις αεροσυνοδούς και ζήτησαν να παρέμβουν.

Τηρώντας τα καθιερωμένα πρωτόκολλα ασφαλείας, το πλήρωμα της πτήσης αξιολόγησε αμέσως την κατάσταση και έλαβε τη δύσκολη απόφαση να απομακρύνει τον επιβάτη που προκαλούσε αναστάτωση από το αεροσκάφος. Πλησίασαν τη γυναίκα με ψυχραιμία και προσπάθησαν να την λογικέψουν, προτρέποντάς την να συνεργαστεί και να αποβιβαστεί οικειοθελώς.

@itshaleynothailey Flight with mental and intoxicated person. Had to emergency land to stay safe! How crazy!!! #southwestairlines ♬ original sound - Haley

Ωστόσο, η αντίσταση της γυναίκας και η συνεχιζόμενη επιθετικότητα επέβαλαν την εμπλοκή του προσωπικού ασφαλείας του αεροδρομίου. Με τη συνεργασία των συνεπιβατών, το άτομο που προκαλούσε αναταραχή συνοδευόταν τελικά από το αεροπλάνο, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και την άνεση όλων των υπόλοιπων ταξιδιωτών.

Το περιστατικό προκάλεσε καθυστέρηση στο πρόγραμμα της πτήσης, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν οι υπόλοιποι επιβάτες. Ωστόσο, η συλλογική τους ανακούφιση για την απομάκρυνση του ενοχλητικού ατόμου υπερέβη κατά πολύ την όποια προσωρινή ταλαιπωρία προκλήθηκε.

Η αεροπορική εταιρεία, σύμφωνα με την καθιερωμένη πρακτική, διεξήγαγε ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό, προκειμένου να προσδιορίσει τα αίτια που το προκάλεσαν και να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Επανέλαβε τη δέσμευσή της για τη διατήρηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους επιβάτες και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της σε όσους συνεργάστηκαν και επέδειξαν ανθεκτικότητα κατά τη διάρκεια της δύσκολης κατάστασης.