Ναυάγιο στην Πύλο: «Μαρτυρίες για 100 παιδιά κλειδωμένα στα αμπάρια» (vid)

Ναυάγιο στην Πύλο: «Μαρτυρίες για 100 παιδιά κλειδωμένα στα αμπάρια» (vid)
Αναπάντητα ερωτήματα για την πολύνεκρη τραγωδία ανοιχτά της Πύλου.

Ένας πρόσφυγας είπε σε γιατρό πως είδε πάνω από 100 παιδιά στο σκάφος που ναυάγησε, όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του Mega.

Συγκεκριμένα, 28 άτομα βρίσκονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας ενώ οι περισσότεροι έχουν υποστεί σοκ καθώς βρίσκονταν για ώρες στη θάλασσα.

Περίπου 8 άτομα βρίσκονται στην Παθολογική καθώς αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το αναπνευστικό τους και είναι αφυδατωμένοι.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 79 νεκροί, 78 άνδρες και μια γυναίκα, ενώ 104 είναι οι μετανάστες που έχουν διασωθεί από το γεμάτο με ανθρώπους πλοίο όπως προέκυψε και από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η μαρτυρία του γιατρού

Συγκλονίζουν ωστόσο οι μαρτυρίες διασωθέντων που είπαν σε γιατρό του νοσοκομείου της Καλαμάτας ότι στα αμπάρια του σκάφους βρίσκονταν περίπου 100 παιδιά.

«Συγκινήθηκα όταν έδωσα το κινητό μου τηλέφωνο για να μιλήσουν με την οικογένειά τους στην Αίγυπτο», είπε αρχικά ο γιατρός και στη συνέχεια για την πιθανότητα να υπήρχαν παιδιά και γυναίκες στο αμπάρι είπε: «Ρώτησα έναν ασθενή και μίλησε για έναν μεγάλο αριθμό παιδιών, περίπου 100».