Τα κορυφαία retro ποδοσφαιράκια που γνωρίσαμε στα «ουφάδικα»

Τα κορυφαία retro ποδοσφαιράκια που γνωρίσαμε στα «ουφάδικα»
Παιχνίδια ποδοσφαίρου για κάθε γούστο και κάθε προφίλ παίκτη.

Τα arcades άνθισαν τις περασμένες δεκαετίες και στη διάρκεια της αίγλης τους, είχαμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε μερικά κορυφαία videogames με ποδοσφαιρικό περιεχόμενο.

Οι εποχές δεν είχαν τις κονσόλες και τους υπολογιστές με τη σημερινή υπολογιστή ισχύ και ως εκ τούτου, όποτε ψάχναμε κάτι πιο ποιοτικό σε επίπεδο γραφικών, έπρεπε να «ταΐσουμε» με κέρματα τις αίθουσες με τις καμπίνες, τα γνωστά και ως «ουφάδικα».

Πάμε να δούμε μερικά από τα κορυφαία ποδοσφαιρικά videogames που απολαύσαμε τότε.

Back Street Soccer (1996)
Η SunA Electronics έβαλε στην αγορά το 1996 το Back Street Soccer στις αίθουσες των arcades στην Κορέα. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που -όπως φανερώνει και ο τίτλος του- προσέφερε αγώνες σε αυλές και σε αλάνες, ανοίγοντας δρόμους για αυτό που αργότερα έγινε το FIFA Street.

Seibu Cup Soccer (1991)
H Seibu Kaihatsu είναι από τις άγνωστες εταιρείες του χώρου που ασχολήθηκαν με τα arcades και από το 1985 δραστηριοποιούταν στο χώρο. Το κορυφαίο της ποδοσφαιράκι ήταν το Seibu Cup Soccer, που προσέφερε αγώνες στη λογική του Super Sidekicks με τρισδιάστατη κίνηση σε ένα 2D αγωνιστικό χώρο.

Soccer Brawl (1995)
Μπορεί να μην ήταν αμιγώς ποδοσφαιρικό παιχνίδι, αλλά βασιζόταν στη λογική των Super Sidekicks και έβαζε ρομπότ με όπλα και πολυβόλα στον αγωνιστικό χώρο. Πέραν της προσπάθειας να πετύχετε κάποιο τέρμα, είχατε και τη δυνατότητα να εκτοξεύσετε πυρά κατά των αντιπάλων και να τους βγάλετε από τη μέση για μικρό χρονικό διάστημα.

Super Sidekicks 3: The Next Glory (1995)
Το Super Sidekicks ήταν από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές σειρές της SNK και ήταν από τις πρώτες που παρουσίασαν την ψευτοτρισδιάστατη κίνηση στο χώρο. Το τρίτο μέρος της σειράς ήταν και το πιο εξελιγμένο με 64 ομάδες χωρισμένες σε 8 περιοχές του πλανήτη, χωρίς ωστόσο καμία από αυτές να έχει την επίσημη άδεια της FIFA ή της UEFA.

Tecmo World Cup Millenium (2000)
H Tecmo έχει μακρά ιστορία στο χώρο των αθλητικών videogames και το Tecmo World Cup ήταν η ουσιαστική της απάντηση στο Virtua Striker της SEGA. Θα μπορούσε κανείς να πει πως ήταν μία ενδιάμεση στάση από τα παιχνίδια των arcades μέχρι τα πιο εξελιγμένα στο χώρο των οικιακών κονσολών και των PCs.

Tehkan World Cup (1986)
Δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει χαλάσει έστω ένα κέρμα για το επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι Tehkan World Cup. Με κάμερα από πάνω και τους παίκτες να μπορούν στα πρώτα ματς να βάζουν στα τυφλά γκολ από συγκεκριμένα σημεία, ήταν ένας τίτλος που μπορούσε να σε κρατήσει για ώρες. Αν και τα πρώτα ματς μετά από μερικές προσπάθειες γίνονταν ρουτίνα, ο δρόμος προς τον τελικό δυσκόλευε απότομα μετά το τρίτο 90λεπτο.

Virtua Striker 2 (1997)
H SEGA ήταν κυρίαρχη δύναμη στο χώρο των arcades για πολλά χρόνια και εκεί ξεκίνησε να αναπτύσσει τα περισσότερα τρισδιάστατα παιχνίδια της. Το Virtua Striker 2 ήταν ένα από τα κορυφαία της ποδοσφαιράκια, προσφέροντας τρισδιάστατα γραφικά και ένα αρκετά διασκεδαστικό στιλ παιχνιδιού.

Διαβάστε ακόμη εδώ ένα άρθρο με τα κορυφαία retro ποδοσφαιράκια που κυκλοφόρησαν μέχρι και σήμερα, ασχέτως πλατφόρμας.