Μητσοτάκης στο MEGA: «Καταφέραμε να βγάλουμε τους μπαχαλάκηδες από τα Πανεπιστήμια» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Μητσοτάκης στο MEGA: «Καταφέραμε να βγάλουμε τους μπαχαλάκηδες από τα Πανεπιστήμια» (vid)
Για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια αλλά και το έργο που έγινε την προηγούμενη τετραετία για τη στήριξη των δημοσίων Πανεπιστημίων μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνέντευξη στο MEGA και την εκπομπή «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο δίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το θέμα με τη συνταγματική αναθεώρηση, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στήριξη που χρειάζονται τα δημόσια.

«Για να ανοίξει η συζήτηση χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος και δύο Βουλές. Δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα. Θα θέσω το ζήτημα της αλλαγής του άρθρου 16 και κατάργησης του μονοπωλίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στόχος μας η σύσταση ιδιωτικών πανεπιστημίων με αυστηρές προδιαγραφές με κρατικό έλεγχο. Δεν θέλω Πανεπιστήμια μόνο κατ' όνομα, χωρίς αυστηρές προδιαγραφές. Μέχρι να φτάσουμε εκεί η έμφασή μου είναι στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, στηρίχθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση. Απελευθερώθηκαν τα πανεπιστήμια για να συνεργάζονται με τον ιδιωτικό τομέα, σας θυμίζω και το εσωτερικό ERASMUS. Καταφέραμε να βγάλουμε τους μπαχαλάκηδες από τα Πανεπιστήμια και το πρόβλημα με τη βία δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε. Επίσης δημιουργούμε νέες φοιτητικές εστίες. Η ιατρική Θεσσαλονίκης έχει ξενόγλωσσα προγράμματα. Η Ελλάδα έχει έρθει η ώρα να μπορούμε να εισάγουμε αντί να εξάγουμε φοιτητές. Αυτά συμβαίνουν από τα δημόσια πανεπιστήμια» είπε συνοπτικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.