Παναθηναϊκό Κίνημα: Σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό του

Παναθηναϊκό Κίνημα: Σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό του
Το ΠΑΝ.ΚΙ. επέστρεψε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 299 ψήφους.

Μετά από μια απουσία εννέα ετών (αν μετρήσουμε και τις Ευρωεκλογές του 2014) το Παναθηναϊκό Κίνημα επέστρεψε στο πολιτικό προσκήνιο. Μπορείς στις πρώτες εκλογές του Μαΐου να μην κατέβηκε, όμως το ψηφοδέλτιο του βρισκόταν κανονικά στη διαθεσιμότητα των πολιτών την 25η Ιουνίου.

Το ΠΑΝ.ΚΙ. είχε προετοιμάσει άλλωστε τους ψηφοφόρους του εδώ και μέρες με μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook του, όπου γνωστοποίησε ότι θα βρίσκεται κανονικά εκλογές, ζητώντας την ψήφο των πολιτών. Παράλληλα, ο πρόεδρος του, Ιωάννης Αλεβίζος, είχε κάνει ξεκάθαρες τις θέσεις του κινήματος.

Όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα, το Παναθηναϊκό Κίνημα συγκέντρωσε συνολικά 299 ψήφους, τερματίζοντας στην 25η θέση ανάμεσα σε 32 κόμματα (ενσωμάτωση 99.62%). Τις περισσότερες ψήφους (64), τις πήρε όπως ήταν λογικό στην Α’ Αθηνών, όπου βρίσκονται και οι περισσότεροι φίλοι του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, το συνολικό ποσοστό του εκεί ήταν στο 0,01%.

 

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως το μεγαλύτερο ποσοστό του (0,06%) το κατέγραψε στα Τρίκαλα, όπου πήρε συνολικά 44 ψήφους! Mάλιστα στη συγκεκριμένη περιοχή τερμάτισε στην 22η θέση ανάμεσα στα υπόλοιπα κόμματα. Τις υπόλοιπες ψήφους τις πήρε από Αχαΐα (56), Άρτα (18), Ηράκλειο (1), Κορίνθια (1), Μεσσηνία (4), Αρκαδία (25), Β2’ Δυτικό Τομέα Αθηνών (60) και Β1’ Βόρειο Τομέα Αθηνών (26).

Βέβαια, το ποσοστό του θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερο αν υπήχαν ψηφοδέλτιά του σε περισσότερα εκλογικά κέντρα. Όπως φάνηκε δεν υπήρχαν σε αρκετά με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμοι ψήφοι.

Το Παναθηναϊκό Κίνημα

Το Κίνημα δημιουργήθηκε από οπαδούς του Παναθηναϊκού με κύριο στόχο την επίλυση του γηπεδικού προβλήματος της ομάδας. Συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και έλαβε 107 ψήφους, αν και δεν διέθετε ψηφοδέλτια. Όποιος ήθελε να ψηφίσει το κόμμα έγραφε Παναθηναϊκό κίνημα πάνω σε ένα λευκό ψηφοδέλτιο και ο δικαστικός αντιπρόσωπος έβαζε μία σφραγίδα για να θεωρείται έγκυρο.

Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 το Παναθηναϊκό Κίνημα αύξησε ραγδαία τα ποσοστά του, ανεβαίνοντας από τις 107 ψήφους που είχε στις εκλογές του Μαΐου σε 12.439 ψήφους, ποσοστό 0,20%.

Περαιτέρω αύξηση των ποσοστών του κινήματος έγινε κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές 2014, οπότε και έλαβε ποσοστό 0,74%.