Κίνα: Γυναίκα απαθανατίστηκε να αγκαλιάζει δέντρο (vid)
Μια γυναίκα από τη Σαγκάη έχει κερδίσει μεγάλη προσοχή στη χώρα της επειδή αγκαλιάζεται με τα δέντρα ως θεραπευτική πρακτική με διάφορα σωματικά και ψυχολογικά οφέλη.
Το ταξίδι της Qishishiqi στην αγκαλιά με τα δέντρα ξεκίνησε τον Απρίλιο, όταν, νιώθοντας λίγο ζαλισμένη, αγκάλιασε αυθόρμητα ένα τυχαίο δέντρο ενώ έκανε βόλτα με τον σύζυγό της στη Σαγκάη. Προς έκπληξή της, βίωσε αμέσως θετικά αποτελέσματα. Ένα συνεχές βουητό στα αυτιά της, που αποδίδεται στο εργασιακό στρες, φάνηκε να εξαφανίζεται ως δια μαγείας καθώς αγκάλιαζε τον παχύ κορμό. Αυτή η εξαιρετική πρώτη συνάντηση την ενέπνευσε να αναζητήσει περισσότερα δέντρα για να αγκαλιάσει και να μοιραστεί την ιστορία της με άλλους, ελπίζοντας ότι και αυτοί θα μπορούσαν να βρουν παρηγοριά σε αυτή την πρακτική.
Σε μια viral ανάρτηση στο Xiaoshomgshu, το αντίστοιχο του Instagram στην Κίνα, η Qishishiqi εξέφρασε πώς ένιωσε μια αίσθηση χαλάρωσης και θεραπείας όταν αγκάλιασε ένα δέντρο χιλιάδων ετών σε ένα δασικό πάρκο κοντά στη Σαγκάη. Περιέγραψε την εμπειρία σαν το ίδιο το δέντρο να την αγκάλιαζε, ανακουφίζοντας τα βάρη που κουβαλούσε.
Η Qishishiqi εξήγησε ότι ενώ συχνά αισθανόταν ανήσυχη όταν αγκάλιαζε άλλους ανθρώπους, φοβούμενη ότι μπορεί να μην ήταν σε θέση να αντέξουν την αρνητική της ενέργεια, τα δέντρα παρείχαν μια διαφορετική εμπειρία. Σύμφωνα με την ίδια, τα δέντρα ακούν σιωπηλά και υπομονετικά, προσφέροντας παρηγοριά και κατανόηση.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Qishishiqi τόνισε ότι δεν υποστηρίζει την αντικατάσταση της σωστής ιατρικής θεραπείας με την αγκαλιά των δέντρων. Ωστόσο, οι υποστηρικτές της κινεζικής παραδοσιακής ιατρικής υποστηρίζουν ότι η πρακτική αυτή μπορεί να ωφελήσει τη σωματική και ψυχική υγεία. Πιστεύουν ότι αγκαλιάζοντας τα δέντρα, τα άτομα μπορούν να απορροφήσουν το qi, το οποίο βοηθά στη συναισθηματική ρύθμιση.
Ο Dr. Stone Kraushaar, διάσημος κλινικός ψυχολόγος, γνωστός ως «Ο γιατρός της αγκαλιάς», υποστηρίζει ότι η αγκαλιά ενός άλλου ατόμου για τουλάχιστον 21 δευτερόλεπτα μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη απελευθέρωση ωκυτοκίνης, που συχνά αναφέρεται ως «ορμόνη της αγάπης». Ωστόσο, παραμένει ασαφές αν το ίδιο ισχύει και για την αγκαλιά με τα δέντρα.